Beste ,
Een vraagje over het vergisten van appels ,
Ik heb momenteel een vat staan met stookwijn van appels , maar deze geraakt precies niet uitgegist .
Staat intussen 2 maanden en ik heb nog bijna om de 2 minuten dat het waterslot een beweging geeft .
Vandaag ook de test met de lucifer gedaan , ging onmiddellijk uit .
Het ander vat was vlugger klaar en is intussen al verstookt .
Kan dit ? heeft iemand van jullie dit al ondervonden .
Groeten
Ed
Robbert,
deze heb ik vanmorgen nog gemeten en was 1004
Intussen toch verstookt en alles goed verlopen , Zou het kunnen dat de stookwijn een beetje koolzuur aan het vormen was en daardoor het waterslot een beetje in beweging bleef ?
Gisting , bacteriën , schimmels of gewoon gezegd rotting kam zorgen voor ontsnappen van een gas.
Bij gisting voornamelijk co2 maar ook andere gassen zoals methaangas kunnen vrijkomen .
Het kan zelfs wezen dat gisting voorbij is en restanten dus rotten en andere gassen daarbij vrij komen.
. Vaak zal geur dan ook veranderen en onaangenaam worden