Het lijkt tijdrovend Erik maar als je een paar keer het heb gedaan is het een kleine aanvulling aan de routine .
En je kunt smaak naar eigen hand zetten .
Met jou kennis en ervaringen en voorhanden producten kan daar iets heel moois uit komen .
?
Ik steek er mijn vinger en en proef,dan weet ik of het goed is,doe ik bij meer dingen,als het zuur smaakt is het goed ???zo kan hij weer was effe met mijn gedachte ergens anders??
oud en ervaren maakt het allemaal stuk simpeler ChrisV
Vind Adriana ook,???
He wacht eens even,ik was gisteren op een bbq in DLD die geloofde niet dat ik 67 was hij dacht 55 en zij ook ,hij was 52 maar zag er wel als 67 uit en zij had geen bril op.?
Voila
R2 gist is binnen
Ik start dadelijk een gisting op met deze nieuwe gist.
Rus in Nl, thanks voor de tip.
De 1118 is voor de volgende keer.
Zelfgemaakte gist geprobeerd en dikke flop. Verder blijven proberen is de boodschap.
Ik heb 200 kg druiven gewoon buiten staan zonder gist,is niet echt warm nu,maar staat mooi te vergisten.zal mischien wat langer duren maar ik heb de tijd.
Demiwater of miliq + dextrose. Laten gisten tot geen/weinig CO2. Daarna door koolstof filter trekken en lekker distilleren met reflux gevuld met koper wol, oud recept van babusjka ?
wat is er fout gegaan met zelfgemaakte gist Psycat ?
Het kweken van het gist of ermee vergisten ?
Psycat Err zijn diverse wegen om zelf gist te maken . Ik vond op internet dit filmpje met een hele simpele gist . Hiermee kun je ongeveer op 11 % standaard komen met gistvoeding naar 14 % . Als je dit als starter gebruikt van jou cultuur kun je deze gaan versterken in voeding en sturen naar een typeringen van een soort wilde gist een stabiele Cultuur kweken .
https://m.youtube.com/watch?v=0wTt8VGyBdk
wat is er fout gegaan met zelfgemaakte gist Psycat ?
Het kweken van het gist of ermee vergisten ?
Hi Robbert
Verschillende gisten gemaakt ruwweg op basis van je formule (yoghurt deeg etc) Gevonden in een andere topic.
Ze gisten lekker in de weckxpot maar eenmaal in de te gisten fles doen ze weinig of niets.
Ik experimenteer echter verder.
Dat heb ik me altijd afgevraagd Robbert. Zonder toevoegingen kom je dus nog altijd op een acceptabel percentage (11) en 3% meer met gistvoeding (wat dat ook precies mag zijn). Waarom moet je dan gist voeden? Die haalt zijn energie toch uit suiker?
Let op suikers , ph en voeding komt het zeker goed .
bij mij staan 2 vaten te vergisten ,
Sugarcane uitgekookt de molasse met basis toevoegingen op een dergelijk eigenmaak gist gezet . begin 2 en halve week geleden SG 1110 nu staat nog te gisten . sg nu net onder 1000 . ( geur is heel zacht aangenaam )
dag of 5 kan ik het overhalen .