Meldingen
Alles wissen

Gist voor lage temp.

Pagina 4 / 6

Robbert
Berichten: 10615
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Het lijkt tijdrovend Erik maar als je een paar keer het heb gedaan is het een kleine aanvulling aan de routine .
En je kunt smaak naar eigen hand zetten .
Met jou kennis en ervaringen en voorhanden producten kan daar iets heel moois uit komen .
?

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik steek er mijn vinger en en proef,dan weet ik of het goed is,doe ik bij meer dingen,als het zuur smaakt is het goed ???zo kan hij weer was effe met mijn gedachte ergens anders??

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

oud en ervaren maakt het allemaal stuk simpeler ChrisV

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Vind Adriana ook,???

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

He wacht eens even,ik was gisteren op een bbq in DLD die geloofde niet dat ik 67 was hij dacht 55 en zij ook ,hij was 52 maar zag er wel als 67 uit en zij had geen bril op.?

Beantwoorden
Psycat
Berichten: 622
Topic starter
(@psycat)
Prominent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Voila

R2 gist is binnen

Ik start dadelijk een gisting op met deze nieuwe gist.

Rus in Nl, thanks voor de tip.

Beantwoorden
Psycat
Berichten: 622
Topic starter
(@psycat)
Prominent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

De 1118 is voor de volgende keer.

Zelfgemaakte gist geprobeerd en dikke flop.  Verder blijven proberen is de boodschap.

 

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik heb 200 kg druiven gewoon buiten staan zonder gist,is niet echt warm nu,maar staat mooi te vergisten.zal mischien wat langer duren maar ik heb de tijd.

Beantwoorden
Berichten: 2
(@derusinnl)
New Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Demiwater of miliq + dextrose. Laten gisten tot geen/weinig CO2. Daarna door koolstof filter trekken en lekker distilleren met reflux gevuld met koper wol, oud recept van babusjka ?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

wat is er fout gegaan met zelfgemaakte gist Psycat ?
Het kweken van het gist of ermee vergisten ?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Psycat Err zijn diverse wegen om zelf gist te maken . Ik vond op internet dit filmpje met een hele simpele gist . Hiermee kun je ongeveer op 11 % standaard komen met gistvoeding naar 14 % . Als je dit als starter gebruikt van jou cultuur kun je deze gaan versterken in voeding en sturen naar een typeringen van een soort wilde gist een stabiele Cultuur kweken .
https://m.youtube.com/watch?v=0wTt8VGyBdk

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden
Beantwoorden
Psycat
Berichten: 622
Topic starter
(@psycat)
Prominent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

wat is er fout gegaan met zelfgemaakte gist Psycat ?
Het kweken van het gist of ermee vergisten ?

Hi Robbert

Verschillende gisten gemaakt ruwweg op basis van je formule (yoghurt deeg etc) Gevonden in een andere topic.

Ze gisten lekker in de weckxpot maar eenmaal in de te gisten fles doen ze weinig of niets.

Ik experimenteer echter verder.

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Dat heb ik me altijd afgevraagd Robbert. Zonder toevoegingen kom je dus nog altijd op een acceptabel percentage (11) en 3% meer met gistvoeding (wat dat ook precies mag zijn). Waarom moet je dan gist voeden? Die haalt zijn energie toch uit suiker? 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Let op suikers , ph en voeding komt het zeker goed .

bij mij staan 2 vaten te vergisten ,
Sugarcane uitgekookt de molasse met basis toevoegingen op een dergelijk eigenmaak gist gezet . begin 2 en halve week geleden SG 1110 nu staat nog te gisten . sg nu net onder 1000 . ( geur is heel zacht aangenaam )
dag of 5 kan ik het overhalen .

Beantwoorden
Pagina 4 / 6
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?