Vraagje
Heb een suikerwash staan die nu al 30 dagen nog steeds aan het vergisten is.
Vlammetje van aansteker gaat nog steeds uit boven wash.
Kan het kwaad dat het zolang duurd.?
Gisten kan afhankelijk van soort gist , product en temperatuur tussen 3 en 48 dagen duren . Als temperatuur laag is en gisting duurt lang is er meestal niets aan de hand als gistings temperatuur en beslag goed is en het duurt lang kan het omslaan naar azijnzuur vorming. Maar ook kan er autolyse ontstaan.
Heb je het suiker te voren geïnverteerd?
Hallo Gerardo en alle anderen die aan deze topic deelnemen,
ik heb ongeveer het zelfde probleem het SG is als ik het goed aflees rond de 800+- heb een stookwijn gemaak volgens het recept van de Stookwinkel om als eerste daar maar eens mee te beginnen met de bijbehorende super gist. Had vandaag willen beginnen met de eerste strip, de stookwijn heeft nu drie weken gestaan en het waterslot borrelt niet meer en dus dacht ik na drie weken dat het rijp was. Emmer geopend aansteker er boven en deze gaat uit, geroken en ruikt naar azijn (je neusharen branden weg) geproefd en smaakt naar een zure droge wijn maar niet branderig op de tong. De stookwijn staat nu drie weken te garen.
Mijn vraag is graag goede raad en moet ik de stookwijn langer laten staan ? Dank allen alvast 👍, Gr Tom.
Dank allen voor de goede raad en advies, ik heb de stookwijn volgens het recept van de stookwinkel opgevolgd 8 kg suiker in 10 ltr al kokend opgelost aangevuld naar 25 ltr met koud water en onder de 30 graden Celsius de turbo gist toegevoegd. Op jullie goede raad en advies de eerste 10 ltr aan het distilleren, de smaak is scherp, het ruikt naar kauwgomballen dat mijn bijen spontaan naar de schuur vliegen maar het valt me niet tegen voor überhaupt de eerste keer, ketel is met brander makkelijk te regelen 120 ltr en een hoge kolom.
vraag ? Nu alles kompleet nog een keer overhalen en cults gaan maken ?