Ik heb het deksel even open gemaakt aansteker erboven ging direct uit. Het ruikt heerlijk en proeft nu al niet slecht en de ik proef alcohol! Deksel erop en het waterslot is weer actief nu. Gewoon lekker afblijven ! Ik vertrek dinsdag op vakantie dus lekker laten staan en we kijken over 2 weken wel weer. Nogmaals bedankt allen !
Kijk aan . het viel allemaal weer mee .
Fijne vakantie !
Nou Ollie, goed gewerkt dus. Niet verkeerd hoor zo'n proeferijtje om 12 uur op de zondagmiddag toch? 😉 Het mooie is dat je na 2 weken gegarandeerd ermee aan de slag kan.
Prettige vakantie toegewenst alvast!
Aansteker dat heb ik vd Roemenen,daar stook ik ook,is simpel maar werkt,mooie vacantie,en kom gezond weer terug.
Thanks! Gaat wel lukken ,is kijken of de echte Italiaanse limmoncello kan tippen aan mijn eigen stooksel ?
lepel met wat alcohol aansteken en er boven houden leerde ik het mee ?
Wat je zelf maakt is altijd beter,en het hoef van mij niet hetzelfde te smaken als het spul uit de winkel,ik moet het zelf lekker vinden.wat je zelf maakt is nergens te koop is uniqe
Hierbij een foto van ChrisV zijn buiten laboratorium, inclusief Co2 tester die multifunctioneel blijkt te zijn... 😉
Ja ben creatief,zeker als je al een paar fruitvliegen op hebt.voor een vlieg gooi ik mijn drank niet weg,zit ook alc.in???
Klopt ChrisV ... alleen om nou je zelf gestookte drank mee te smokkelen naar Italië ???
Nimrax een proeverijtje is ieder uur van de dag lekker ! De hoeveelheid is soms een ander verhaal natuurlijk ?
Ollie, je pakt alles razend snel op 😉 😉 😉
En Chris heeft ook een ketel staan in Roemenië. Wat hij hier stookt is om de douane om te kopen,
geen idee waarom eigenlijk... 🙂
Ja heb een eerlijke kop,maar ik neem nooit veel mee 30 ltr.is om de eerste dagen door te komen???en die ik daar stook is vers die laat ik 3 dagen staan voor ik hem drink?moet wel dan is wat ik meegenomen heb op???ben blij dat ze daar flessen bier hebben van 2.5 ltr. Kan ik altijd met een eerlijk gezicht zeggen ik heb maar 4 flesjes op?daarom kom ik er zo graag,?
Net ff mijn PH met een indicator papiertje gemeten(ik werk in de proces techniek alles wat de baas u bied....)... van de appeltjes en peertjes zit hij ergens tussen 3 en 4. Ik heb echter ook nog de befaamde Odin roggebrood whiskey staan bubbelen . Ik lees hierboven bij suiker en rum 4.5 tot 5.5 ... deze geeft eigenlijk precies de kleur van 4 aan ......
??
Voor appels is 3- 3,5 prima (let op wat voor gist je gebruikt ) Voor roggebrood drank (granen) mag 4,5 - 5,7
Suikers -rietssuiker i.d.d 4,5 - 5,5 (molasse met de geschikte gist ! 5,5 -6 )