Beste,
Hoe zou mijn sugar wash moeten ruiken als hij klaar is?
Mijne ruikt een beetje naar zuurdesem brood is dat normaal?
Peter
Beetje zurig is oké. Maar niet meteen ruiken als er nog CO2 boven de wash hangt.
Ik vind het ook altijd zurig ruiken. Ik heb wel eens iets te hard aan het slangetje gezogen tijdens het overhevelen. Het smaakt net zo zurig als het ruikt 🙂 .
Mijn sugar wash rook ook een beetje naar zure wijn. Je kon wel echt de alcohol er al in ruiken. Na 2 keer stoken hield ik er mooie heldere alcohol van over.
Hey DuellBuell,
Wat mij ook als eerste was opgevallen is dat je met turbo500 gist een hele sterke alcohol krijgt waarin veel nare smaken en geurtjes zitten, die oftewel heel zuur en heel sterk ruiken, alsof iets in je neus steekt wat geen alcohol is. Als dit het is dan heb je niks fout gedaan, de gust heeft gewoon goed gewerkt.
Je kan de alcohol heel goed destilleren over koper om zoveel mogelijk reflux te creeren om de rare smaken weg te krijgen. Of je moet er mee akkoord gaan dat de alcohol nou eenmaal wat aan de sterke kant smaakt.
Het zit hem allemaal in het gist, deze gist is er voor gemaakt om zo snel mogelijk alcohol te produceren met een “lage kwaliteit” iedereen heeft er n andere mening over natuurlijk en dat wordt gewardeerd. De tip die ik kan meegeven is dat als je nog aan het experimenteren bent gebruik dan champagnegisten of wijngisten, mangrove jacks serie is ook wel een goede keus. Tevens zijn er nog genoeg gisten te vinden. Deze doen er wat langer over (2-6 weken). Maar daar hou je wel een schonere kwaliteit aan alcohol van over.
Veel stookplezier!