Meldingen
Alles wissen

Hoe Turbo (??..) is turbo gist

Pagina 1 / 2

Berichten: 6
 jaco
Topic starter
(@jaco)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Situatie: Ik heb 7kg suiker oplossing gemaakt volgens recept van "Double snake C48" Turbo gist. Volgens de verpakking zou die 7 kg na 3dagen moeten omgezet zijn in 17% alcohol. Resultaat : Na een volle week staat die oplossing nog lustig pruttelen....... Vraag: Is er iets mis of is dit volkomen normaal en is de tekst op de verpakking loze praat ??

Beantwoorden
23 reacties
Berichten: 61
(@dsbjulien)
Trusted Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Wat op het pakje staat is bij ideale omstandigheden. Dus gewoon lekker wachten.

Beantwoorden
Berichten: 40
(@pastislover)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Kan o.a. Aan de temperatuur liggen.

ik gebruik deze gist ook en mijn ervaring is dat wanneer de temperatuur tijdens gisten te hoog of te laag is het proces veel langer duurt.

op zich geen ramp, maar daar koop je geen turbo gist voor.

bij ideale omstandigheden doet de gist echter precies wat er op de verpakking staat.

groetjes

pastislover

Beantwoorden
Berichten: 318
(@hobbyman)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik heb deze gist ook gebruikt en gebruik ook andere turbo gisten. ik ga altijd uit van 7 tot 10 dagen. nu heel toevallig dan eentje staan die na 5 dagen al goed was

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik heb wel eens na 4 dagen al gestookt en dan zit er nog veel suiker in, heel zoete alcohol...erg lekker trouwens, verder sluit ik me aan bij Hobbyman. Cheers 😉

 

Beantwoorden
Berichten: 120
(@quirijn)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik ben helemaal van die turbogisten afgestapt. Het is niet echt een loos verkooppraatje maar die 24 uurs leuze maken ze in elk geval niet waar. Een week komt meer in de buurt. Én ze geven scherpe smaken aan de alcohol. Of muf. Of een combinatie ervan.

 

Ik werk nu alleen nog met gewone bakkersgist of speciale wijngist en dergelijke. De vergisting duurt wat langer maar het resultaat is er des te beter door. Sowiezo is een goede borrel stoken een kwestie van de tijd nemen.

 

Stomtoevallig had ik nog een half zakje alcotec48 liggen. Een half zakje omdat ik altijd met kleinere hoeveelheden werk. Dat halve zakje had ik al twee jaar geleden of zo opengemaakt en was blijven liggen. Heb het dus maar gebruikt. Van de turbo is in elk geval niets meer te merken, het heeft net zo lang nodig als een birdwatchers met bakkersgist.

 

Ik mag toch hopen dat dit nu wel een alcohol oplevert zonder scherpe bijsmaken.

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik heb een keer turbo gist gebruikt,ik hou me bij mijn bakkersgist.altijd goed en van mij hoefd niets turbo,gr.?Chris.V.

 

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ja Chris, dat was een interessant experiment met je turbo fruitgist van Alcotec. Blijkt dus maar weer dat je net zo goed bakkersgist kan gebruiken. Wat Quirijn al schrijft, dat hele turbo met een getal is misleidend, vooral voor de beginners die snel van start willen. Nog opgemerkt dat Alcotec 24/48 een scherpe bijsmaak produceert....turbo vies, pressies!

 

Beantwoorden
Berichten: 120
(@quirijn)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Inderdaad ChrisV.

Dat is de juiste instelling.

 

Dat restje alcotec48 wat ik heb gebruikt is ook al uitgegist. Het staat nu al een paar dagen te bezinken, te klaren.

 

Voor een goed resultaat moet je gewoon de tijd nemen. Haastige spoed is zelden goed is wat je in deze hobby zeker ter harte kunt nemen. Als ik zie wat sommigen op dit forum proberen met turbogisten en chemische klaringsmeuk, koolstoffilters en dergelijke dan rijzen de haren me ter berge.  Op het laatst heeft het niets meer te maken met een ambachtelijk gestookte borrel. Het verbaast me niets als je van dergelijke brouwsels een leren tong en een houten hoofd eraan overhoud.

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Quirijn daar ben ik het mee eens het is geen moonshine meer ik werk op de traditionele manier van 100 jr.terug,en iedereen verbaast zich dat het zo'n goeie borrel is.ik stook met liefde en geduld zonder toevoegingen zelfs het liefs zonder suiker.en of ik op hout of gas stook maakt niets uit,het is belangrijk wat er uit komt.gr.??Chris.V.

 

Beantwoorden
Berichten: 61
(@dsbjulien)
Trusted Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Bakkersgist maakt toch geen 20% alcohol? Dat is de reden dat je turbogust gebruikt. Zodat je al een hoog percentage hebt en het makkelijker is een hoge percentage te krijgen na het destilleren.

Beantwoorden
Berichten: 61
(@dsbjulien)
Trusted Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Om likeurtjes van te maken en niet zo te drinken

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Als te 700kg druiven hebt dan maakt het niets uit of je 20%of12%hebt.ik krijg genoeg flessen vol.en ik hoef er ook geen suiker bij liever wat minder en goed,dan er van alles bij gooien,als ik filter gebruik ik geen houtskool maar keukenrol met daar tussen wc papier,heb ook geen klimaatkast of electronica,alleen mijn ketel en de alc.meter.je kunt deze hobby zo duur maken als je wil maar voor mij is het de sport om op een traditionele manier met zo min mogenlijke hulpmiddelen te stoken MOONSHINE.gr.?Chris.V.

 

Beantwoorden
gompie
Berichten: 991
(@gompie)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik heb mij altijd afgevraagd of het nu de toegevoegde chemicaliën zijn in de turbo gist die nare smaken geeft of de gist zelf.

Stel dat het de chemicaliën zijn, dan kun je ook 20% alcohol maken zonder de nare smaken, Je neemt een gewoon Bird Watchers recept met zoveel suiker dat je de 20% haalt, je doet er bakkersgist erbij, en een theelepel 20% Turbo gist.

In die theelepel zit heel weinig chemikalien.

Het duurt een stuk langer voor de turbogist zich vermenigvuldigd heeft,

zodat het bakkersgist zijn werk doet tot 12%, als dat bereikt is, is de turbogist genoeg vermenigvuldigd om de laatste 8% van de suiker te vergisten, voeding daarvoor haalt hij uit de tomatenpasta en niet uit de chemicaliën.

Misschien dan 20% alcohol zonder vreemde smaakjes.

Idee ? Als dit werkt is het een revolutie in het stoken, dan noem ik het GompieWash HAHA

 

Beantwoorden
Berichten: 473
(@monoblock)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Gist vermenigvuldigt zich in de aerobe fase dus als er nog zuurstof in de wash zit aan het begin. Daarna gaat de gist aan de slag met de suikers. In anearobe fase. Turbo gist gaat daarna in anearobe fase vervolgens niet meer vermenigvuldigen.

Beantwoorden
Pagina 1 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?