iemand ervaring met spiriferm gist van erbslÕh
ik weet niet waarom ik geen reactie krijg hier op ! het is perfect om fruit te vergisten en niet duur graag had ik dat jan dat in zijn assortiment had
en ja jan ze zoeken nog verdelers
Volgens mij knal (tik) je de nagel op de kop.
Wie verkoopt het in het Nederlands taalgebied.
Wie schrijft er over?
Veel vragen, en ik vind niet meteen antwoorden.
het wordt over de ganse wereld verkocht dacht ik en ze zoeken dealers
het is een zeer goede gist die alles vergist ik heb nog 1 kilo staan en het is niet duur ik betaal 26 euro per 500 gr en in oostenrijk €38 verzendkosten inc. dus ja jan zoek het eens op ik zou het liever bij jou kopen dan in duitsland of oostenrijk en is perfect voor fruit ! grt erik
Ik gebruik al 15 jr bakkersgist om fruit te vergisten,kost€3.50 per kg en werkt perfect,€26.per kg zit er goud in?
Lalvin EC-1118 is ook perfect.
ok bedankt voor de tips
evds3 je kunt het zo duur maken als je wil maar ik vind dat veel geld voor een kg,als de opbrengst er door zou verdubbelen,ok.maar dat geloof ik niet,ik heb eens een paar zakjes turbogist van Nimrax gekregen om te proberen op 80 litr.1ltr meer opbrengst,tijd winst twee dagen.dus ik gebruik weer gewoon mijn bakkersgist,moet wel zeggen ik stook alleen fruit.en daar is bakkers gist heel geschikt voor.gr.Chris.
Ik merk toch erg veel verschil, ik ben overgestapt van bakkersgist naar Lalvin EC-1118, de smaak is vele malen beter, mijn birdwatcher wash rook zelfs zo lekker dat ik een klein glaasje geproefd heb. Zeer neutraal en lekker fris. Werkt vanaf 10 graden tot 30 graden en tot 16% alc.Ik wil nooit meer iets anders.
Klopt, was van Alcotec fruitgist. Heb er zelf ook mee geëxperimenteerd en blijkt die goeie ouwe bakkersgist net zo succesvol als de turbogist. De tijdwinst zit hem in de ingebouwde gist starter en gist voeding die ze erin hebben gedaan. Zelfde smaak en %. Alleen de prijs is bij turbo fiks duurder.
Ik kan alleen zeggen wat ik vergist met de bakkersgist,druiven,en als ik het gestookt heb zet ik dit afwisselend in de zon en weer afkoelen,en gooi het op eiken van ongeveer drie jr.oud en laat die dan een tijd in de zon staan met op elke 5 ltr.twee zakjes vannile suiker,dan krijg ik een cognac die naar de smaak van whisky kruipt,ik stook wel met een andere ketel als de meeste van ons en op een primitieve manier,gr.vd.primitieve Chris.??
chris wat is de naam van uw bakkersgist want die gompie noemde ja die kost ook zoveel dan spiriferm
evds3 je loopt gewoon een bakkerij binnen waar ze zelf brood bakken,bv.de warme bakker.daar vraag je naar de hoeveelheid gist die je wil hebben,ze gebruiken allen de zelfde.en nu iets voor jou,wat is het verschil tussen een warme bakker en een pak sneeuw.?