Meldingen
Alles wissen

Tweede gist generatie?


Berichten: 32
Topic starter
(@basvo)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hallo allen, zaterdag heb ik voor de eerste keer Odin's roggebrood gestookt. Kwam prima opbrengst uit, en smaakte prima. Nu heb ik gezien dat het nog beter zou smaken na een nieuwe generatie. Nu was het mij niet helemaal duidelijk waarvan je die tweede generatie zou moeten maken. Meest logische wat ik kon uitmaken uit verschillende topic was hetgeen dat overbleef na het stoken te gebruiken ipv water. En daarbij opnieuw suiker en roggebrood doet. Het gistbed en oude roggebrood heb ik echter weggegooid, ik weet niet of dit een probleem is? Of heb ik het nu verkeerd begrepen. Wel heb ik het overblijfsel 2 dagen in mijn koperen ketel laten staan buiten, ook weet ik niet of dit een probleem zou moeten zijn? Het ziet er wel een beetje donkerder en beetje groeniger uit? Kan iemand mij wat tips geven over die tweede generatie, of zeggen jullie dat ik dit niet meer kan gebruiken? 

Ik hoor het graag

Groetjes,

Bas

Beantwoorden
1 reactie
Berichten: 32
Topic starter
(@basvo)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Daarbij heb ik trouwens nog de vraag hoe ik dit(als het nog zin heeft om te bewaren) het beste kan bewaren? Moet dit gekoeld bewaard worden? Of kan het gewoon in pet-flessen in de schuur zetten?

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?