Is suiker niet natuurlijk? Het klinkt natuurlijker dan diamoniumfosfaat... een hand vol gekookte rijst lijkt mij het neutraalste als voeding. En nee. Hoogwaardig word het niet maar denk ik, maar je moet ergens beginnen. Voor de rest heb ik alles al en ga ik gewoon het recept volgen uit de beginners handleiding van hier.
Suiker is niet natuurlijk, nee. Er wordt behoorlijk veel moeite gedaan om het uit bieten of riet te halen.
@Robbert: ik ga dat eiwit eens proberen.
kees22 .klop gewoon eiwit op tot schuim ( e.v.t. met beetje water) en voeg het toe .
Aan kook brengen en flink roeren .
Het schuim dat aan oppervlakte komt weg scheppen . Herhaal het een paar keer .
De suikeroplossing word echt kraakhelder en wanneer je het als suiker siroop gebruikt voor door de likeur ook fijner in smaak .
( Het vreemde is dat je zal ook tussen verschillen de suiker merken verschil zien . Dus kwaliteit is ook verschillend )
Dat zijn nog eens tips. Nu stook ik eigenlijk niet met suiker. Maar ik maak wel invertsuiker voor vruchtenwijn. Die kan dus hiermee nog een paar procentjes in kwaliteit stijgen. Thanks!
groeten Catnip
Waar koop jij die geconcentreerde druivensap, Robbert? Ik zoek me scheel!
Ik bestel het in jerrycans via een contact bij een groothandel .
het komt uit frankrijk .
Je kunt het ook online bestellen maar dan is het war duurdere en in consument verpakkingen .
Dat kun je doen bij o.a : carrefour.fr
Jus de raisin à base de concentré