Meldingen
Alles wissen

Nederlandstalige Grainfather filmpjes en handleidingen

Pagina 2 / 4

munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dat is inherent aan het succes, ze krijgen de boel niet aangesleept.

Ik denk dat ik morgen alles in het kunststof vat doe en dan in mij klimaatkast flink laat koelen. Ik wil het dit weekend afwerken.

 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dat is in dit geval de snelste oplossing Wil je dit weekend alles gestookt hebben?

Gaat het weer in een vaatje?

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ja de Barrel 674 gaat de fles in en dan kan meteen de vol mout whisky er in. 

De Barrel 674 gaat mee naar de Ardennen volgende week 🙂

 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Haha dat doe je goed! iedereen aan Erik's Whisky 🙂

Morgen ga ik Odin's Roggebrood Whisky mash maken, te simpel voor woorden maar een Tried and True recipe van Home Distillers

Verslagje komt morgen! 

Beantwoorden
Berichten: 357
(@doublebarreltwo)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

@Munckerik

Het overhevelen over ice packs en deze daarna in het vat laten is mij goed bevallen,deze methode is wat mij betreft aan te bevelen.

Wegens ontbreken klimaatkast doe ik het vat goed sluiten en buiten op beschutte plaats wegzetten,heb het idee dat wisselende temperaturen i.i.g niet tegenwerken bij de klaring..

grt DB

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoe klaart e.e.a. dan DB? De tijd dat het over ici-packs gaat lijkt mij heel kort.

 

Beantwoorden
Berichten: 357
(@doublebarreltwo)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik denk dat het puur door het drastische temperatuur verschil komt,de ice packs drijven dus ik laat het er als het ware op 'kletteren'wat ook de CO2 vrijmaakt en laat verdwijnen en daarbij blijven de ice packs in het vat ,deze ontdooien langzaam maar brengen wel de temp aanmerkelijk naar beneden...

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Aha, nu snap ik wat je bedoelt, je legt de ice packs in het vat. ik dacht dat je enkel de slang koelde. Duidelijk, en een goede oplossing.

 

Ik heb zojuist de wort van de gist afgehaald en was blij verrast dat het zo helder was. Gisteren had ik een sample genomen en die was troebel; ik denk dat dat komt doordat de neergeslagen gist op het pijpje zat zodat er een klein beetje gist mee is gekomen. Ben heel blij met de conical fermenter! Wanneer de chiller erbij komt ben ik helemaal blij 🙂

 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik heb de verhoogde liquid inlets wel binnen. Ik stuur je er 1 mee bij de volgende zending. Hoef je niet te bestellen dus.

 

Ik heb zojuist nog een mail naar iMake er uit gedaan met de vraag om meer info betreft de chillers.

 

Ik duim voor je dat het niet lang meer hoeft te duren!

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Top service!

 

Och Jan ik best wel veel geduld hoor 😉

 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Gelukkig hebben de meeste mensen met pre-orders wel geduld, het zijn immers pre-orders 🙂 

 

Toch zou het fijn zijn als dat lijstje nou eens uitgeleverd kan worden. En dan vooral voor mijn klanten die dan eindelijk eens pakjesavond hebben 😉

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Erik, ik hoop dat je het naar je zin hebt in de ardennen!

Even een update, er is zojuist bovenaan dit bericht een 3e Grainfather filmpje bijgekomen, en wel het stoken met de Copperdome!

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Mooie uitleg wederom!

Ik zet de Grainfather al vanaf het begin van het stoken op vermogen. Jens, op een gegeven moment zet je hem op 90% vermogen, laat je hem daar de hele tijd op staan? Ik schakel hem nog net voordat de alcohol begint te druppelenen naar 35% terug en later zelfs naar 30%. 

 

Beantwoorden
Berichten: 81
(@jensvh)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Dit was de eerste keer dat ik stookte, het was tov een alambiek redelijk hectisch.. ofwel lag dat aan mij omdat ik teveel schrik had om iets fout te doen mss?..
ik had hem op het einde ook op 35-30% staan.
Werkt lekker!!

Beantwoorden
Berichten: 66
(@lambiek)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Bedankt voor de fijne tutorials!  

De tutorial over de fijnstook met de alambiek staat ondertussen ook al op stookTV.  Kan je vertellen wat de hoeveelheid van verzamelde heads en tails is, want dat heb ik niet direct begrepen uit het instructiefilmpje.

En vooral, proef je de watermeloen terug in jouw fijnstook? 

Cheers

 

 

Beantwoorden
Pagina 2 / 4
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?