ik kan dus baking soda gebruiken om de ph van 3 naar 5 te brengen,
Ja dat kan let wel op verhouding zodat het soda volkomen gebruikt wordt in de balans .
En niet in eind na correctie omdat het dan je smaak verminderd .
Heren, ik wil niet vervelend zijn, maar, kunnen jullie heel zwart-wit gewoon schrijven wat te doen om ph naar boven te brengen en hoe naar beneden? Het zou mij enorm helpen om een beter product te maken denk ik. Alvast super bedankt!
Er is een topic over ph .
Heren, ik wil niet vervelend zijn, maar, kunnen jullie heel zwart-wit gewoon schrijven wat te doen om ph naar boven te brengen en hoe naar beneden? Het zou mij enorm helpen om een beter product te maken denk ik. Alvast super bedankt!
Bauke, er zijn heel veel verschillende mogelijkheden waar je uit kunt kiezen dus zwart-wit wordt dan heel lastig. Zo kies ik bijvoorbeeld voor melkzuur ipv fosforzuur omdat melkzuur wel een toegestane hulpstof is bij de bereiding van Bio producten. pH omhoog brengen heb ik nooit hoeven doen.
Thnx beide! Ga morgen het nog eens goed lezen en opschrijven. Zal het even checken bij Robbert of ik het bij het goede eind heb.
Nooit gebruikt,nooit nodig gehad,en wil ook niets uit een zakje in mijn drank.
Je kunt het ook doen zoals onze voorouders het al deden Chris .
Vroeger gebruikte men ook hulpstoffen dat gaat al terug tot de wijnen uit Romeinse tijden
Schelpen , wijnazijn ,melk , vogel stront , citroensap , as , krijtsteen . Enz
Da’s beter.da’s natuurlijk?
Lol
Nooit gebruikt,nooit nodig gehad,en wil ook niets uit een zakje in mijn drank.
Jij gebruikt toch ook gist.
Ja dat zit in een pakje bij de bakker,en soms laat ik het wild vergisten,maar verder gebruik ik niets,ja suiker.de rest vind ik niet nodig.
Citroenzuur, melkzuur en andere zuren (incl azijn) om de pH te verlagen.
Baksoda, schoonmaaksoda om de pH te verhogen. Gootsteenontstopper (natronloog) gaat ook, maar dat is wel heel nauwkeurig doseren: dat spul is eigenlijk te sterk.
Ik gebruik voor reguleren tijdens de vergisting eierschalen of schelpscherven. Die gaan vanzelf in oplossing als de pH te laag en dus de zuurgraad te hoog wordt en compenseren dan.