Meldingen
Alles wissen

Calciumsulfaat

Pagina 2 / 2

Berichten: 344
Topic starter
(@hannibal)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

ik kan dus baking soda gebruiken om de ph van 3 naar 5 te brengen,

 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ja dat kan let wel op verhouding zodat het soda volkomen gebruikt wordt in de balans .
En niet in eind na correctie omdat het dan je smaak verminderd .

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2819
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Heren, ik wil niet vervelend zijn, maar, kunnen jullie heel zwart-wit gewoon schrijven wat te doen om ph naar boven te brengen en hoe naar beneden? Het zou mij enorm helpen om een beter product te maken denk ik.  Alvast super bedankt!

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Er is een topic over ph .

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Heren, ik wil niet vervelend zijn, maar, kunnen jullie heel zwart-wit gewoon schrijven wat te doen om ph naar boven te brengen en hoe naar beneden? Het zou mij enorm helpen om een beter product te maken denk ik.  Alvast super bedankt!

Bauke, er zijn heel veel verschillende mogelijkheden waar je uit kunt kiezen dus zwart-wit wordt dan heel lastig. Zo kies ik bijvoorbeeld voor melkzuur ipv fosforzuur omdat melkzuur wel een toegestane hulpstof is bij de bereiding van Bio producten. pH omhoog brengen heb ik nooit hoeven doen.

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2819
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Thnx beide! Ga morgen het nog eens goed lezen en opschrijven. Zal het even checken bij Robbert of ik het bij het goede eind heb. 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Nooit gebruikt,nooit nodig gehad,en wil ook niets uit een zakje in mijn drank.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Je kunt het ook doen zoals onze voorouders het al deden Chris .
Vroeger gebruikte men ook hulpstoffen dat gaat al terug tot de wijnen uit Romeinse tijden
Schelpen , wijnazijn ,melk , vogel stront , citroensap , as , krijtsteen . Enz

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Da’s beter.da’s natuurlijk?

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2819
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Lol

Beantwoorden
Berichten: 344
Topic starter
(@hannibal)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Nooit gebruikt,nooit nodig gehad,en wil ook niets uit een zakje in mijn drank.

Jij gebruikt toch ook gist.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ja dat zit in een pakje bij de bakker,en soms laat ik het wild vergisten,maar verder gebruik ik niets,ja suiker.de rest vind ik niet nodig.

Beantwoorden
Kees22
Berichten: 1297
(@kees22)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Citroenzuur, melkzuur en andere zuren (incl azijn) om de pH te verlagen.

Baksoda, schoonmaaksoda om de pH te verhogen. Gootsteenontstopper (natronloog) gaat ook, maar dat is wel heel nauwkeurig doseren: dat spul is eigenlijk te sterk.

Ik gebruik voor reguleren tijdens de vergisting eierschalen of schelpscherven. Die gaan vanzelf in oplossing als de pH te laag en dus de zuurgraad te hoog wordt en compenseren dan.

Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?