Van bier distilleren (waar hop in zit) heb ik nog nooit gehoord als ook dat hopolie de leidingen kan verstoppen, maar ja, ik wens je veel succes met je ontdekkingsreis.
Jawel hoor, Schultenbrau distilleren gebeurt heel veel.
Ook Schultenbrau zwaar bier is hier ooit op het forum wel eens ter sprake geweest. Ook bierbrouwers waarbij het bier tegenviel kunnen het distilleren. Je schijnt er een prima Whisy van te kunnen maken.
De opbrengst is natuurlijk door het lage alcoholpercentage niet zo hoog.
P.s. de kolom alambieken worden naast het alcohol stoken ook gebruikt om olien te maken, dus de hopolie zal niet zo'n probleem vormen lijkt mij.
Van Schultenbrau een prima whisky maken is een broodje aap verhaal, zelfs van whiskymout + lageren, kom je niet in de buurt van de commerciele bedrijven.
Bier distilleren doe je alleen voor jezelf als het bierbrouwen is mislukt door b.v. infectie, maar bier is in de regel géén distillatieproduct.
Er was hier een tijd terug op dit forum een aanbod van Euro 100,= door een bierbrouwvereniging om gebotteld, mislukt bier aan een forumlid te slijten. De flesjes moesten wel terug komen, wat eigenlijk het enige was van waarde.
Buiten het feit dat je al die flesjes moet leegmaken, is de opbrengst nihil, immers is het alcoholgehalte zeer laag en heb je voor 8kg suiker + gist (Euro 5,20 + 2,75) 4,75 liter alcohol van 94%.
Hallo allen,
Nee, bier is geen product om te destilleren. Ik had in mijn enthousiasme een halve jerrycan (7,5 liter) voor- en natap van een paar fusten gekregen van mijn plaatselijke kroeg. Dit in de Smart Still gedaan. Wel sterke, maar niet smakelijke alcohol. En mislukt bier slijten, ach daar ga je niet eens op in als je er voor moet betalen. Voor mij is de gein dat ik behalve apparatuur en wat basismateriaal, zo min mogelijk wil kopen. Niet uit zuinigheid, maar kijken waar ik alcohol van kan maken en daarna destilleren. Ben happy dat ik dit forum heb ontdekt en ben meteen geïnspireerd om verder te experimenteren. Ladywit
We dwalen wel een beetje af van 'de alcohol 18' formule.. Misschien moet iemand een topic starten waar iedereen lekker over vanalles kan lummelen..
We dwalen wel een beetje af van ‘de alcohol 18’ formule.. Misschien moet iemand een topic starten waar iedereen lekker over vanalles kan lummelen..
Je komt eerst met een formule om ons wat te leren en vervolgens zeg je dat je nog een groentje bent en je het ons tzt laat weten.
Als jij als topicstarter verder niets meer te melden hebt, hoef je ons niet te melden of wij off topic zijn. Bovendien ben jij niet de moderator.
Helemaal gelijk hoor.. Ik bedoelde het echter niet verkeerd. Ik dacht misschien leuk om een topic als 'stookforum café' te starten. Ik had dit onderwerp gestart om te kijken of die alcohol 18 formule klopt met de praktijk. Ik zal me in de toekomst gedragen, en me wat meer bescheiden opstellen..
Goed idee opzich, wel is jammer als daar waardevolle info besproken wordt die vervolgens moeilijk te vinden is voor iemand die via de zoekfunctie een bepaald onderwerp zoekt.
Maar, het staat natuurlijk iedereen vrij om een topic aan te maken, dus ga gerust je gang! en als er een onderwerp heel interessant aan het worden is dan beginnen we gewoon een nieuw topic en plaatsen een verwijs linkje in het betreffende topic.
Heel fijn als iemand merkt dat een topic aan het verwateren is, even een nieuwe aanmaakt met een verwijzing, dat zorgt ervoor dat onderwerpen vindbaar blijven.
Jongens toch, neem een Limocello op het feit dat ik morgen de t500 krijg. Mijn 4e ketel. En dan weten we wat hij gaat opbergen. Betweter heeft het al gemeld, als het mij ook lukt dan ..... zal ik verbaasd zijn. Morgen de grote dag.
Stookforum: mee eens.. Ik heb gemerkt dat juist, door wat heen en weer te filosoferen er hele leuke dingen naar boven kunnen komen. We gaan het zien..
Lummel, morgen is het zover 🙂
Staat je stookwijn al klaar? Dan kun je meteen je ketel vullen!
Jaja had je mail al binnen, maak je maar geen zorgen over de wijn, 10 dagen Alcotec 48 met 9kg suiker waarvan 8 dagen op waterslot (dacht dat betweter het zo deed). Kom maar op met die 4 liter van 94%.
9 Kilo is vrij veel, het is eigenlijk 8 kilo op een totaal van 25 liter. Maar als de vergisting goed is verlopen dan maakt het niet uit. Hooguit heb je wat restsuikers in je wijn, maar wel een maximaal alcoholpercentage.
Soms, als er teveel suiker in je wash zit wil het vergisten niet starten. Te zoet is ook niet goed.
Maar als je vergisting goed is verlopen dan heb je nu een perfecte stookwijn voor je T500 morgen!
Lummel, ik had je idd 8kg suiker doorgegeven en als je de koeling op 55 á 60 graden houdt, dus de onderste thermometer, dan haal je 4,75 liter alcohol van 94%.
Ik wens je morgen veel stookplezier toe en laat me morgenavond weten hoe alles je is vergaan.
Suc6
Hooguit heb je wat restsuikers in je wijn, maar wel een maximaal alcoholpercentage.
-
Zo dacht ik er ook over. Bovendien staat 9 kg ook op de verpakking. Morgen weten we het, tenminste als het meezit. Met 4 liter ben ik blij en dat is 20% minder dan hetgeen waarop ik recht op volgens Betweter.