Wat zou het resultaat zijn als ik een dikwandige rvs container vul met met drank uit de potstill en het onder een druk steek met pure zuurstof onder 10 bar? Dat is een van mijn ideetjes op mijn lijst maar misschien heeft er al iemand geprobeerd?
Wat wil je daarmee bereiken ?
Veel kuiswerk?
Zien of het sneller verouderd.
Er is genoeg te vinden over sneller verouderen op dit forum.
Organische chemie.. Heb je bronnen met een soort reaktievergelijking? Ik ben daar wel benieuwd naar . Tevens denk ik dat een chemische oxidatie niet gelijk staat aan "veroudering". De meesten hier experimenteren met ozon en of ultrasoon. Dit topic is al vaker aangehaald: https://www.stookforum.nl/thread/smaak-verbeteren-na-het-stoken/
groeten Catnip
Ja noord korea?
Buiten heb je op dit moment gratis een diepvries,en overdag naar binnen,zo word hij ook oud,doet Adriana ook met mij,maar pas op voor de buren,?
Een chemische reactie wordt beïnvloed door tijd concentratie druk en temperatuur. Dus ik wil gewoon wat spelen met die factoren. Tijdens het rijpen onstaan veel esters waarvan sommige reacties naar links en andere rechts verlopen en dat maakt het geheel zeer complex. Kortom bijna alles heeft invloed op de smaak en er is maar één manier om een tipje van de sluier op te lichten en dat zijn experimenten. En ware het niet leuk om een pas gestookt brouwsel op enkele dagen te doen smaken alsof hij jaren oud is?
https://nl.wikipedia.org/wiki/Evenwichtsconstante
https://nl.wikipedia.org/wiki/Chemische_reactie
En er is nog veel meer te vinden.