Meldingen
Alles wissen

Experimenteren


Berichten: 579
Topic starter
(@stierke)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Wat zou het resultaat zijn als  ik een dikwandige rvs container vul met met drank uit de potstill en het onder een druk  steek met pure zuurstof onder 10 bar? Dat is een van mijn ideetjes op mijn lijst maar misschien heeft er al iemand geprobeerd? 

Beantwoorden
9 reacties
gompie
Berichten: 991
(@gompie)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Wat wil je daarmee bereiken ?

Beantwoorden
Berichten: 107
(@jeroendv)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Veel kuiswerk?

Beantwoorden
Berichten: 579
Topic starter
(@stierke)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Zien of het sneller verouderd.

Beantwoorden
gompie
Berichten: 991
(@gompie)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Er is genoeg te vinden over sneller verouderen op dit forum.

Beantwoorden
Catnip
Berichten: 336
(@catnip)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Organische chemie.. Heb je bronnen met een soort reaktievergelijking? Ik ben daar wel benieuwd naar . Tevens denk ik dat een chemische oxidatie niet gelijk staat aan "veroudering". De meesten hier experimenteren met ozon en of ultrasoon. Dit topic is al vaker aangehaald:  https://www.stookforum.nl/thread/smaak-verbeteren-na-het-stoken/

groeten Catnip

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ja noord korea?

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Buiten heb je op dit moment gratis een diepvries,en overdag naar binnen,zo word hij ook oud,doet Adriana ook met mij,maar pas op voor de buren,?

Beantwoorden
Berichten: 579
Topic starter
(@stierke)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Een chemische reactie wordt beïnvloed door tijd concentratie druk en temperatuur. Dus ik wil gewoon wat spelen met die factoren. Tijdens het rijpen onstaan veel esters waarvan sommige reacties naar links en andere rechts verlopen en dat maakt het geheel zeer complex. Kortom bijna alles heeft invloed op de smaak en er is maar één manier om een tipje van de sluier op te lichten en dat zijn experimenten. En ware het niet leuk om een pas gestookt brouwsel op enkele dagen te doen smaken alsof hij jaren oud is?

Beantwoorden
Berichten: 579
Topic starter
(@stierke)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

https://nl.wikipedia.org/wiki/Evenwichtsconstante

https://nl.wikipedia.org/wiki/Chemische_reactie

En er is nog veel meer te vinden.

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?