Ik wil een grotere pan kopen om te maischen.
Is rvs meer geschikt dan aluminium?
Ik maak stookwijn max 27 ltr.
Wat is een handige maat? 25 ltr of gewoon een pan van 80 ltr ofzo?
Ik maak 2 emmers stookwijn tegelijk.
Rvs ongetwijfeld, aluminium is een t*fus werk om schoon te houden, en gaat meer reacties aan met verschillende stoffen.
Een pan van 50 of 60L lijkt me wel handig, voor 2 emmers van 27L zal je aan 80L net toekomen. Sommig graan zet flink uit vooral maïs.
Oke.
helder dat het rvs gaat worden
Aluminium is eigenlijk ongeschikt voor wijn- of biermaken, want het lost makkelijk op in zowel zuur als base.
Ik zou zelf niet gauw voor een pan van 80 liter kiezen, want die is niet te hanteren. Dan zou je hem moeten ophangen in een raamwerk of zo. Maar goed, dat is aan jou om te beslissen.
Daar zat ik ook al aan te denken.
Beetje zwaar.
Voordeel is 1 keer maischen voor 2 keer stoken.
Helft vd tijd.
Maar 80 ltr lijkt me iets te groot.