Meldingen
Alles wissen

succes of....

Pagina 1 / 3

Berichten: 579
Topic starter
(@stierke)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Graag wou ik eens weten wat jullie grootste successen en mislukkingen waren? Bij mij was het grootste succes een likeur van morellensap. Ik had morellensap met suiker en alcohol gemengd en een paar dagen nadien geproefd en het smaakte naar zeep. Echt niet te zuipen! Dus het bleef nog een maand of zes staan onder de tafel. Op een dag was dat nog het enige dat ik staan heb met alcohol en dus weer geproefd. De smaak was compleet veranderd en smaakte hemels! En wat altijd mislukte was het stoken van kirsch. Ik heb er nooit de smaak ingekregen. Heb het dan maar opgegeven daar ik niet wist wat ik fout deed. De apparatuur? Denk ik niet want moutwijn lukte heel goed. Of de verkeerde kersen? ik weet niet? Ik had indertijd niemand aan wie ik het kon vragen. En nu is er dit forum. Gelukkig maar!

Beantwoorden
40 reacties
Robbert
Berichten: 9975
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Mooie vraag ? .
Iedereen heeft zijn succesjes en ook wel eens wat dat fout gaat .
Dat is ook geen schande.?
Ik had vroeger iets meer enthousiasme en wat grotere ketels . zal rond 1982-83 of zo zijn geweest. Toen heb ik 160 liter stookwijn voor Calvados aan laten branden .
Even te lang bij weg geweest voor Bak koffie te halen
zonde en een pleuris werk geweest om ketel en koeler weer schoon te krijgen .

ach en succesjes ? ik heb diverse dranken door de jaren wel gemaakt . en regelmatig werd er wel eens gevraagd om een of een paar flessen .
Dus ik neem aan dat het goed smaakte zullen we maar zeggen ?

Beantwoorden
Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Afgelopen November mijn eerste bier gebrouwen. Moest een bo(c)kbier zijn. Het bier was te bitter, maar nadat ik de juiste boeken gelezen heb, blijkt dat ik een perfect bier gebrouwen heb. Vooraf beter inlezen dus, en de juiste literatuur raadplegen. Heb de hop te lang meegekookt, toch een succes dus, alleen de smaak van het brouwertje is er niet na. Nu giet ik gewoon een borrel zoete rum in mijn glas, bier er op en een top bier. Volgende project word er een van 2 jaar, dus dat kan alleen een succesvol/drama project worden.

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Successen, op nummer 1 mijn frambozen eau de vie. Wat was dat lekker, en een geur! Heerlijk!

Roggebroodwhisky was een groot succes en de meergranen broodmix ook, die staat nu te rijpen in een houten vaatje waar rum in heeft gezeten en dat begint heel erg lekker te worden. En natuurlijk de Kirsch die helaas bijna op is. Als ik nu een borrel zou moeten kiezen zou ik voor de framboos gaan.

Smerigste distillaat ooit: ik wilde het sap van de framboos nogmaals vergisten met suiker in de hoop de dure frambozen nog een keer te gebruiken. Dat ging bij Lummel met de morellen goed, maar bij mijn frambozen was het niet te drinken. Nog een tijd laten staan en het werd niks. Met ozon behandeld en het leek iets beter te worden maar na verloop van tijd werd het weer smerig. Alles weggekieperd.

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Toen ik net serieus leuk begon te vinden om alcohol te maken was mijn eerste blooper: verkeerde gist! (De Alchodrek 24/48) stooksels ontzuren met herstoken in water,man man..dan zo hoog mogelijk uit willen komen. 85% destillaat had ik na de waterkoker(die daardoor ontkalkt, trouwens!!) in een smartstill gemikt. Hup ding aan, wil de kop erop doen en zie dan nog een halve liter restant 85% bij kamertemperatuur. Ahhh..denkt Nim, ik mik die koude halve liter bij de rest in de 80gr.ketel. Nou fout... Daar kwam me toch een vulkaan van alcohol uit de ketel spuiten! Holymoly fuksia.. en de hele keuken stinken naar alcoholdamp. Aanrecht en halve keuken wel in 1x steriel, fruitvliegjes deaud..(Echt allemaal!!pak aan, kleine,mini, vuile alcoholistjes!!) En..Weer wat geleerd, match de temperatuurverschillen, anders krijg je dit dus blijkbaar...
Dan RUMstook met Pinodestoker melasse. Verse rum, okeey..nou dan proef je en denk je...ohhh neejjjj... zo niet wat ik verwacht had. Komt een rum kenner en proeft en zegt: hoe langer je eraf blijft hoe beter hij wordt. Over 6 maanden graag 1 fles man. En inderdaad, hij had gelijk. Delicious, ik zag het echt niet goed komen. Maar wel dus.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik heb andere problemen. Vergisting te koud en ik kon behangplaksel opvegen. Uren

 

Tonnen gist in een hoekje op elkaar gezet. Lummelientje zei de boel is nat. Ik dacht godver. Zal toch niet, jawel omgedonderd. Kom de hoek om glij uit en een gekneusde knie toe. Maar had mijn nek kunnen breken. Volgens mij was dit het ergste de rest valt met dit in mijn achterhoofd mee. 

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Lum, die 5 liter kan met 97% transparant goud die je uit je tengels glipte, ...vol over de vloer...
Oh ja, als iemand van een druppelende ketel in bedrijf, een borreltje tapt en dan de opvang kan niet terugplaatsen waar hij moet... Weer een nat aanrecht..

Beantwoorden
Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Plastic emmer met bijna uitgegist graan, de keldertrap afdragen, blijkt de buitentemperatuur de emmer zo afgekoeld te hebben, dat bij stoten tegen de muur, een mengsel van 25 liter graan , de trap af druipt. Bodem er onderuit, ruikt je huis meteen weken naar een verlaten kroeg. (schraal bier lucht)

Beantwoorden
Berichten: 579
Topic starter
(@stierke)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Heb ooit in de jaren zeventig appelwijn willen maken. Ik had Spa flessen gevuld met appel en suikerwater. Iedere dag ontluchten Door de dop even los te draaien. Ging goed. En op een dag waren flessen weg en niemand wist waarheen. En na een paar dagen knal! De kuisvrouw had de flessen bij het leeggoed gezet in het schildersatelier en mijn vader had voor het zicht er een groot schilderij voor gezet. Gevolg doorzeefd schilderij en overal glas.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

300 kg bananan gestookt,vond niemand lekker,na de tweede keer stoken was het wel te drinken.lekkerste van lichees gestookte.maar heeeeeeel veeeeeel werk en weinig opbrengst.ik had ze gratis anders had een fles €300-moeten kosten.ook van gekregen wijn gestookt viel ook tegen.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9975
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

ChrisV lychees zijn i.d.d. geweldig om een goddelijk drankje van te maken . Bewerkelijk maar zeer de moeite waard ?? .
Hoewel Als je Franse absint volgens receptuur van voor de absint wet van 1915 maakt blijft dat toch de Engelen drank .
??

proost !

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Heb hier 10 ltr drank staan gekochte alcohol met esence voor Turkse raky in,het is niet te zuipen,ruikt lekker maar nog bitterder dan gal,ik denk dat ze er te veel esence bij gegooid hebben,ik weet ook niet welke alcohol ze gebruikt hebben,ik weet alleen 96% dus ik denk dat ik hem verdun en dan op nieuw stook,ik denk dat hij nu 55-60% is want brand ijskoud ook goed.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9975
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

essences zitten vaak smaak versterkers in en zijn hardnekkig te verwijderen .
Eerst na verdunnen wat kalk en natron loog toevoegen en dan het opnieuw stoken .

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Probeer gewoon te verdunnen,ik hou er niet van om daar van alles bij te gooien,lukt het zo niet dan gaat het de gootsteen in.ik vind het al erg dat het gekochte alc.is en esence uit een flesje.die drank is oook niet van mij,zo iets maak en drink ik niet.?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9975
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ja Chris die essences is net als honig soep uit een pakje . T is makkelijk als je niet koken kan kun je toch wat smaak aan water krijgem maar het blijft bagger .

Beantwoorden
Pagina 1 / 3
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?