Hallo Ardy;
Indien deze info niet te laat komt kan deze link je misschien helpen. Lees goed de gebruiksaanwijzing voor je besteld want je hebt ook nog citroenzuur en champagnegist nodig.
Sorry was de link vergeten.
Indien deze info niet te laat komt kan deze link je misschien helpen. Lees goed de gebruiksaanwijzing voor je besteld want je hebt ook nog citroenzuur en champagnegist nodig.
Hoi Eric,
Thanks. Ik heb nu even genoeg zure rijstwijn. Deze gaat in de alambiek met Kerst. Kijken of er iets moois uit komt. Zo ga ik m in ieder geval niet drinken...
Met de kerst vakantie ga ik weer een tonnetje proberen en neem ik de tips mee.
Cheers,
Nou mijn verzuurde rijstwijn gaf bijzonder weinig opbrengst.
Maar omdat de eerste poging wel gelukt was toch nog een poging. de aanhouder wint tenslotte.
Maar nu dan toch nog iets eenvoudiger.
Bij de gekookte/gestoomde rijst wat koud water zodat de temp meteen tussen de 60/70 graden komt.
Hier wat van die verpulverde gistballen bij + wat vloeibare amylase voor de zekerheid.
Deze langzaam verder laten afkoelen tot onder de 30 graden.
Ondertussen een giststarter gemaakt van wederom wat gistballetjes en een deel champagnegist. Hier mee hoop ik 2 dingen te bereiken. Een snelle start van de vergisting dus minder kans op infectie en hoop dat er gamma-amylase in zit die nog fijn doorwerkt tijdens de vergisting.
Je bent ook met een van de lastigste dranken bezig ? een Miniem scheutjes licht bier zonder hop wil nog wel eens helpen bij opstarten vergisting .
Heb gesmokkeld, beetje tronozymol super gist voeding gebruikt. Minder dan aanbevolen. Het goede nieuws; ik hoor een vrolijk bluppend waterslot. En de rijst gaat nu drijven door het gas. Als het ff mee zit hebben we wat te proeven met kerst.
dat klinkt als muziek dus .
Mooi man !??
Zekers. Tv en radio kunnen uit. Hahaha. Ziet er ook goed uit. De rijst begint te drijven en de korrels veranderen in lege hulsen met daar onder een heldere kleurloze wijn in wording.
Zo., de veel te zure rijstwijn heb ik maar verstookt.
Ruim een liter zachte rijstwhisky? of zo. Best lekker en je ruikt en proeft heel goed de pandan.
Volgende keer doe ik het met jasmijnrijst. Is hopelijk wat minder muffig en dus nog lekkerder.
Ik zou ketan rijst (kleefrijst) gebruiken, zoals ik in de topick Rijst Whisky beschrijf. Hieruit kun je veel meer suikers verkrijgen, en heb je dus meer opbrengst en smaak. Maar als je het niet stook is het inderdaad iets wat muf.