Meldingen
Alles wissen

Wat te doen met restanten?


Robbert
Berichten: 10610
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Mout wat ik had gemaakt eind '24 is toch zonde om voor de kippen te gooien. Ook stond er nog was gerst  .

Na bijna alles door de jaren wel gemaakt te hebben eigenlijk weinig idee wat te doen  dus toch maar even voor een beetje Motivatie een oude manual uit 1949 die ik ooit heb meegekregen uit distillery door gebladerd om wat op te frissen. 

Dus nu maar aan de gang .

1740661259-IMG_20250227_132932625.jpg
Beantwoorden
19 reacties
Robbert
Berichten: 10610
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Graan en mout 

1740661309-IMG_20250227_121745265.jpg
Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10610
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

En 25 min later geschroot en klaar voor volgende stap

1740661568-IMG_20250227_132922085.jpg
Beantwoorden
8 Reacties
Lemmy
(@lemmy)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 124

@robbert 

Mout, gerst, stokoud handboek. 

Ben benieuwd wat je gaat maken. 

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10610

@lemmy  , ik had voor  maïs en gertse mout een groot deel opgemaakt en  dit was over   .   Omdat  het niet echt regular receptuur zou worden namelijk   Hoog in roggemout  . Even gekeken  wat vroeger met deze ingrediënten werd gedaan  .  Ik vond toch Een verhouding war ik wat mee kan  en wat ik maken  met wat ik had staan . ( Wat ik nu over hou  gaat in kippen hok van de buren ) 

 Phosphor zuur uit de kast  .  Voorbereiding vandaag En morgenochtend maischen.  Kan het morgen avond op gist. .  15 of 16 mrt stoken 

Zal 5 a 5,5 liter opbrengst dus hebben uit restanten.. 

Beantwoorden
Lemmy
(@lemmy)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 124

@robbert 

En dan gaat de alcohol op hout? Of maak je er een mooie likeur of een bitter van?

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10610

@lemmy zet ik eerst een jaar of 3  weg  op blank maagdelijk eiken  . .

Beantwoorden
Lemmy
(@lemmy)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 124

@robbert 

Kippen zijn trouwens ook erg wijs met de bostel. 

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10610

@lemmy borstel gaat bij schildpadden.

Beantwoorden
Theresa
(@theresa)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 335

@robbert je zou met stook pensioen toch ?Stoppen met stoken en het forum ?  Je vind toch steeds weer wat nieuw. Daarom Omke Rob wacht nog een pooske . Hier leren we van .

Beantwoorden
Lemmy
(@lemmy)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 124

@theresa 

Daar ben ik het mee eens. 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10610
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

2 pannetjes 

1741174375-IMG_20250305_123048062.jpg
Beantwoorden
8 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10610

En de andere

1741174437-IMG_20250305_121355428.jpg
Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10610

En nu 10 dagen wachten .

1741201393-IMG_20250305_190507205.jpg
Beantwoorden
Lemmy
(@lemmy)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 124

@robbert 

10 dagen?  Met eigen gist?

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10610

@lemmy inderdaad fatsoenlijk gist . Geen chemisch gemotiveerd. Maar ouderwets en natuurlijk.

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10610

Voordeel is je weet wat tijdsvak is waarin ik kan plannen, optimaal opbrengst en ik weet ook wat smaak profielen  zullen zijn . 

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10610

Chemisch gemodificeerd moest daar staan 

Beantwoorden
Lemmy
(@lemmy)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 124

@robbert 

Dat is een volgende stap die ik nog wel eens wil leren. Misschien een wilde gist afvangen die om kan gaan met lage temperaturen. En dan ook wat goeds kan produceren. 

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10610

En inderdaad 10 dagen voorbij.  Geen verhoging in co2 meting meer . Dus vergisting voorbij sg ligt tussen 995 en 1000  .  Begin was 1070.

 

1742144510-IMG_20250316_175444539.jpg
Beantwoorden
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?