Meldingen
Alles wissen

we zijn in het café,dus bar babbels.

Pagina 10 / 11

@ndré
Berichten: 1197
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoi Chris, moet vandaag tot 18.00 werken, zal daarna met lucifer proberen anders nieuwe verse gist bij de bakker halen en toevoegen. Hopelijk gaat het lukken. Groet, @ndré?

Beantwoorden
aukedebier
Berichten: 320
(@aukedebier)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

http://www.uitgeverijcarrera.nl/uploads/pdf/9287_fragment.pdf

 

Ik vond een leuk pdf'je op het wijde web. Een aantal leuke recepten en wetenswaardigeden. Niet alleen over stoken, maar ook over bier en wijn maken. Makkelijk te lezen.. misschien heeft iemand er wat aan.

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Leuk Auke, bedankt!

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

@ndre kan niet fout gaan,komt heeeel zeker goed,je hebt alles goed gedaan,kan event.alleen aan de gist liggen.dat probleem had Balkencrosser ook,is bij hem ook goed gegaan,zit al in de fles bij hem.gr.?Chris.V.?Sucses.

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

@ndre 25 gram verse bakkersgist is genoeg.daarna rekening houden met bezinksel,gist zakt vanzelf naar de bodem.sucses,en laat wat weten.gr??Chris.V.

Beantwoorden
@ndré
Berichten: 1197
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoi Chris,. Mijn vrouw gaat morgen verse gist halen bij de bakker.

Ga het er morgenavond in het vat doen en dan vergisten maar. Groet, @ndré?

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

@ndre voor je de gist erbij doet eerst oplossen in lauw water,en laat wat weten,en heb je geprobeerd met lucifer? gr.?Chris.V.

 

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

@ndre, als het daarna nog niet wil lukken adviseer ik een fruit-turbogist erin te mikken. We gaan toch die zooi fermenteren gast!

 

Beantwoorden
@ndré
Berichten: 1197
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoi Chris,
Ga ik zeker doen, met louw water.
Heb ook met een aansteker( bij gebrek aan licifer) geprobeerd, aansteker gaat uit dus hij vergist wel zou je zeggen
Groet, @ndré?

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

@ndre dan hoeft er geen gist meer bij.als de aansteker uitgaat,als je er nog een keer gist bij gooit krijg je meer bezinksel en kans dat je vlugger een gistsmaak aan je drank krijgt,af en toe effe de aansteker er bij voor controle,komt goed je hebt het op mijn manier gedaan en bij mij is het nooit mislukt.gr.??Chris.V.

 

Beantwoorden
@ndré
Berichten: 1197
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dank je Chris,Gaat inderdaad vast goedkomen maar eerst een week wachten tot hij uit gegist is.Daarna de ketel in en stoken maar, heb nog nooit peren schnaps gehad, ben benieuwd.

Groet, @ndré

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

@ndre als hij uitgegist is laat hem nog 3-4 dagen staan weet je zeker dat alle suiker is vergist,als je het in de flessen doet laat ze een paar mnd.liggen en dan drinken,als je zoveel geduld hebt,dan komt de geur en smaak vd.peren of appels goed tot zijn recht.gr.??Chris.V.sucses @ 

 

Beantwoorden
@ndré
Berichten: 1197
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

De peren gisten nu zo hard, lijkt wel een mitrailleur?.

groet, @ndré??

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Zie je alles komt goed,ik weet dat om dat je het op mijn manier gedaan hebt en bij mij is het altijd goed gegaan.dus nu beetje geduld kan wel langer duren dan een week zeker als je er suiker bij gedaan hebt,hoe langer hij vergist hoe meer suiker moet de gist omzetten dus meer @ndre">alc.@ndre sucses gr.??Chris.V.

Beantwoorden
@ndré
Berichten: 1197
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoi Chris, ik maakte me toch een beetje zorgen omdat ik nog nooit heb meegemaakt dat het zo lang duurde voordat het begon te vergisten. Nu het begonnen is heb ik er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen, zoals jij vertelde dat ik na het uitgisten nog een paar dagen moet laten staan voordat ik ga stoken vind ik niet erg, ik moet op dit moment veel werken en dan staat het soms wel een week voordat ik er aan kan beginnen. Gaat lukken, Groet, @ndré??

Beantwoorden
Pagina 10 / 11
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?