Hoi, ik ben nieuw op dit forum en ik ben van plan om te gaan stoken, vooral oude jenevers aangezien dat toch de lekkerste drank is. Ik had een destileerketel gevonden met een 4 trapse koeling, maar ik snap niet wat die precies inhoud.
Als dit betekend dat de alcohol 4 keer wordt verdampt en weer wordt afgekoeld. Dan vraag ik mij af houd deΒ oude jenever zijn smaak wel bij de laatste keer destileren?
https://www.amazon.nl/Royal-Catering-RCAD-Distilleerketel-4-traps-koeling/dp/B07G8FJV59
Reflux kolommen, koelschalen en dergelijke zijn meer voor hoge percentages en zuivere alcohol, voor smaak is dat niet nodig en zelfs zonde. Alambiek, eventueel met bescheiden kolom, maakt een goede jenever. Beste gewoon alambiek 3 tot 4x overhalen.
Zoals pikketanus al aangeeft een jenever kun je prima stoken op alembiek , alquitara en potstill.
Een kruiden mand of zak in hals of een kruiden box eraan .
Een combinatie van granen alcohol en melasse is vrij simpel zo te verwerken tot een goede oude jenever .
De ketel in advertentie is leuk en geen rare prijs maar voor jou doelstellingen zou eenvoudige boven door pikketanus en mij genoemde makkelijker zijn en functioneel
Echt heel erg bedankt voor jullie antwoorden. Hier was ik al bang voor. Ik zat nu zelf aan deze te denken, want mij lijkt het niet zo verstandig om het goedkoopste van het goedkoopste te kopen.Β
Hier zit je ook met een zuiverings systeem, soort van "doubler" alvorens het naar de koeler gaat. Misschien dat je voor 50 eurie meer op het forum wel een koperen kunt overnemen, zo nu en dan verschijnt er wel eens wat bij vraag&aanbod. Weet ook dat goedkoop vaak duurkoop is π koper kan een leven mee, en moet zeggen dat ik zulk type rvs ketels vaak een wat fragieler uiterlijk hebben. Al spreek ik niet uit ervaring?