moet ik een andere slang gebruiken?
en inderdaad hij was te lang en ga hem inkorten
Knap werk. Zou willen dat ik dat kon. Maar weet je zeker dat je de temperatuur van de wash in de ketel goed hebt gemeten. Het lijkt me dat suikermash later gaat druppelen. De grainfather heeft ook een temperatuurmeter en als ik 92% alcohol herstook begint de alcohol bij 79/79 graden te lopen. Dan kan 20% alcohol in de suikermash volgens mij nooit op 80 graden beginnen. Maar wie het weet mag het zeggen.
ik heb de meter boven het deksel zitten.
de temperatuur van de wash kan ik niet meten.
ik heb de stook als volgt gedaan.
stookwijn van alcotec 48
de stookwijn was van 8kg suiker en ca 2 weken heb ik deze laten staan in 20 graden.
de stookton gevuld met de gehele inhoud van de stookwijn (ca 25 liter)
de stookton aangezet(elektrisch verwarmd)
de gehele run stond hij op vol vermogen want ik kan hem niet regelen.
na ca 1,5 uur begon het te borrelen.
de temperatuur boven het deksel was ca 80 graden
daarna de eerste stook van ca 300ML met een alcoholpercentage van 70% aan de kant gezet
hierna elke 400ml gecheckt totdat deze gezakt was naar 40% alcohol en ben toen gestopt met stoken
ik had totaal 3,75 liter alcohol exclusief de voorloop.
de alcohol ruikt eerst een beetje scherp maar na afkoelen en de volgende dag
even ruiken was het beter.
hij ruikt goed en smaakt nog wel een beetje scherp.
als er iemand tips of verbetering heeft , GRAAG zelfs.
ik heb zeer weinig ervaring met stoken en doe tot nu toe alles op gevoel.
ik heb het geleerd op een oude kleine koperen ketel ,maar dat was altijd met wijn
stoken.
ik heb geen ervaringen met wash alcoted ed.
kortom graag tips en of opmerkingen.(ook voor de ton als deze verbeteringen kan gebruiken)
alvast bedankt