Meldingen
Alles wissen

tips voor nieuwe ketel

Pagina 2 / 2

Berichten: 28
Topic starter
(@jpjmous)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

moet ik een andere slang gebruiken?

en inderdaad hij was te lang en ga hem inkorten

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Knap werk. Zou willen dat ik dat kon. Maar weet je zeker dat je de temperatuur van de wash in de ketel goed hebt gemeten. Het lijkt me dat suikermash later gaat druppelen. De grainfather heeft ook een temperatuurmeter en als ik 92% alcohol herstook begint de alcohol bij 79/79 graden te lopen. Dan kan 20% alcohol in de suikermash volgens mij nooit op 80 graden beginnen. Maar wie het weet mag het zeggen. 

Beantwoorden
Berichten: 28
Topic starter
(@jpjmous)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

ik heb de meter boven het deksel zitten.

de temperatuur van de wash kan ik niet meten.

 

ik heb de stook als volgt gedaan.

 

stookwijn van alcotec 48

de stookwijn was van 8kg suiker en ca 2 weken heb ik deze laten staan in 20 graden.

 

de stookton gevuld met de gehele inhoud van de stookwijn (ca 25 liter)

de stookton aangezet(elektrisch verwarmd)

de gehele run stond hij op vol vermogen want ik kan hem niet regelen.

na ca 1,5 uur begon het te borrelen.

de temperatuur boven het deksel was ca  80 graden

daarna de eerste stook van ca 300ML met een alcoholpercentage van 70% aan de kant gezet 

hierna elke 400ml gecheckt totdat deze gezakt was naar 40% alcohol en ben toen gestopt met stoken

ik had totaal 3,75 liter alcohol  exclusief de voorloop.

de alcohol ruikt eerst een beetje scherp maar na afkoelen en de volgende dag

even ruiken was het beter.

hij ruikt goed en smaakt nog wel een beetje scherp.

 

 

als er iemand tips of verbetering heeft , GRAAG zelfs.

ik heb zeer weinig ervaring met stoken en doe tot nu toe alles op gevoel.

ik heb het geleerd op een oude kleine koperen ketel ,maar dat was altijd met wijn 

stoken.

ik heb geen ervaringen met wash alcoted ed.

 

kortom graag tips en of opmerkingen.(ook voor de ton als deze verbeteringen kan gebruiken)

 

 

alvast bedankt

 

 

Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?