Hi medestokers,
Sinds kort heb een nieuwe 30L ketel besteld bij Stookwinkel.nl. Mijn voorkeur is om voor elektrisch te gaan stoken, maar weet niet zo goed welke kookplaat hiervoor handig is. Als ik google merk ik snel dat de gemiddelde kookplaat tot 1500watt gaat, daarna wordt het inductie, is dat OK? Ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpen, alvast bedankt.
Vriendelijke groet en proost!
Ruben
voor elektrisch moet bodem goed vlak zijn en diameter goed overeen komen met kookplaat .
Voor inductie kun je niet alles gebruiken .
Ga na of de ketel zelf daarvoor geschikt is .
Kookplaat 2000 Watt:
https://www.bol.com/nl/p/rommelsbacher-ak-2099-e-kookplaat-1-pits/9200000019021576/
Voor een inductie kookplaat kun je een speciaal plaatje kopen die je op je inductie kookplaat zet als je ketel niet een magnetisch bodem heeft.
Inductie is niet geschikt bij deze koperen ketels. Je kunt wel werken met een tussenplaat/inductie converter maar het werkt niet optimaal. Je zou kunnen overwegen een element in te bouwen. Ebay staat er vol mee 🙂
Bedankt voor de tip Admin,
Bedoel je zoiets met een element? https://www.allekabels.nl/kookplaat/6303/1079492/kookplaat.html
Of zou dit ook kunnen werken? https://www.bol.com/nl/p/elektrische-kookplaat-enkel-pits-1-pits/9200000072038109/?Referrer=ADVNLGOO002036-G-61785507567-S-488012292150-9200000072038109&gclid=CjwKCAjwnMTqBRAzEiwAEF3ndn3AU-06vGOFqRx2o45-A1svYtEXQ3b9obXgVk02SjUaaNJpYtXKNxoCEPcQAvD_BwE
Denk dat hij eerder een soort van inbouw wasmachine verwarmingselement bedoelt. Persoonlijk zou ik de kookplaat blijven overwegen voor het geval dat het te snel gaat. Kun je de warmtebron snel verwijderen.
Ik denk niet dat hij die bedoeld. Alles zal aan gaan koeken op je plaat. En de 2e link is ook maar 1000 watt, dus te weinig om 30 liter warm genoeg te krijgen
Ik heb nog even gekeken naar wat je ook alweer van plan was te maken (Gin en Whisky). Afgelopen zaterdag ben ik bij Robbert gaan stoken en toen bleek dat het beslag nog veel eiwitten deed bevatten en tot twee maal toe geen zin had om in de ketel te blijven.
De mogelijkheid om snel de warmtebron weg te krijgen heeft hierbij z'n voordelen. Verder betekenen die inbouw elementen boren in de ketel, vraag is of je dat nu al wilt doen.
Ik vind gas ideaal,ook mooi te regelen en niet duur.
Me mijn Inox ketel stook of brouw ik op deze https://www.horecaworld.biz/inductiekookplaat-model-3500-d-xl-hendi-239698
Met mijn Wisky ketel gekocht bij Jan stook ik op gas , en is zoals ChrisV zegt ideaal om mee te koken mooi te regelen en niet duur
Inductie heeft wel ijzer nodig in zijn bodem, anders doet hij niks. Het moet magnetisch zijn ,of je moet er een tussenverwarmer er tussen plaatsen.
Ik dacht meer aan zoiets, gaatje boren en inbouwen. Heb het vaker gezien op het forum maar kan het niet zo snel terugvinden.
Ik ben wel nieuwsgierig hoe dat eiwit probleem is opgelost? Stel dat het ons eens overkomt wat moeten we dan doen?