Meldingen
Alles wissen

Beste Stroganoff recept

Pagina 2 / 5

Berichten: 4146
Topic starter
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Je moet het maar weten, zal ik flamberen of niet?Β 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Nee is nu te laat, houd er maar een vlammetje bij, dat brand niet meer πŸ™‚

Beantwoorden
Berichten: 4146
Topic starter
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik kan er toch nog een glas bijgooien hahaha.Β 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

nadat je de groenten hebt gebakken, wat heb je er bij gegooid? Heb je een basis paprikasaus genomen, een tomaten mengesel of ingedikte bouilon?

Β 

Β 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Nee ik zou stoppen met meer erbij gooien. Als de smaak goed is niks meer aan doen.

Β 

Beantwoorden
Berichten: 4146
Topic starter
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Helemaal niks alleen groente, geen bouillon of andere saus, alleen een blikje gepelde tomaten. En veel drank dus. Ik denk dat ik de bouillon vervangen heb door drank en dat heb ik gecompenseerd met een beetje zeezout en roomboter waar het vlees in is gebakken want ik mis absoluut geen zout.Β 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Eigenlijk heb je een Demi Glace nodig. (Dat gebruikten we zelfs in het restaurant niet hoor)

Dan moet je eigenlijk beginnen met steeds als je resten over hebt van je vlees en groenten om dat bij elkaar in een pan te gooien. ook de botten van je karbonaadjes, de schillen van je wortels, de stronkjes van de broccoli en bloemkool etc...echt alles! Daar trek je een bouilon van die je sterk laat inkoken. Dat is de basis van heel veel lekkere sauzen. Vraag de slager om botten! Hebben ze vaak in de vriezer liggen en als je het niet gratis meekrijgt dan heb je misschien wel een kilo voor nog geen 2 euro.

Als je koken nu heel leuk vind, en je hebt veel tijd dan is het heel leuk om je eens te verdiepen in de 6 basis sauzen. Als je die allemaal onder de knie hebt dan kun je ALLES maken!

Β 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden
Beantwoorden
Berichten: 4146
Topic starter
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Eigenlijk ben ik niet van de soepen en sauzen maar mijn vrouw weer wel. Ik wil gewoon een entrecote, halfrauw van 4 centimeter dik en het bloed langs je kin. Grom! Mijn vouw is wat geciviliseerder. Ik ga er zeker naar kijken want heb laatst een saus gemaakt met ansjovis ( argentijns recept je kent het vast) was ook erg lekker. Wellicht komt er toch nog een stukje beschaving in de loop der jaren. Al blijf ik vinden dat sauzen vlees kunnen verpesten.

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Klopt, een goed stuk vlees behoeft geen saus.

Β 

Beantwoorden
Berichten: 4146
Topic starter
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Zo ziet er ook goed uit. Net heeft mijn vrouw geproefd en ze zei gelijk " zo da's veel drank, maar daar hou ik van" Β Alsof ik dat niet wist daar heb ik haar o.a. op gecast.Β 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Is een Cote de Boeuf van Piet van den Berg πŸ™‚ Topvlees!

Β 

Mijn vrouw houd ook wel van een borreltje maar ze voelt hem al na 1 glaasje πŸ™‚ Geeft niet hoor, is ook wel schattig haha

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Eet smakelijk

Beantwoorden
Berichten: 4146
Topic starter
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Is een Cote de Boeuf van Piet van den Berg πŸ™‚ Topvlees!

Β 

Mijn vrouw houd ook wel van een borreltje maar ze voelt hem al na 1 glaasje πŸ™‚ Geeft niet hoor, is ook wel schattig haha

Jaja, schattig! Bedoel je niet gewillig met je " Geeft niet", hahaha doen we toch voor een beetje genieten. Toch Betweter?Β 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Als de mooie Le Creuset pannen je budget te boven gaan dan zijn er nog de Faitout pannen. Wat uiterlijk en functionaliteit betreft vergelijkbaar met Le Creuset, ze zijn alleen iets lichter en niet handgemaakt. Wel gietijzer en horeca kwaliteit. Nu in de aanbieding bij Sligro (wel even een pasje van iemand lenen als je geen kvk inschrijving hebt)

Β 

Β 

Beantwoorden
Pagina 2 / 5
Deel:

Β©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?