Je moet het maar weten, zal ik flamberen of niet?Β
Nee is nu te laat, houd er maar een vlammetje bij, dat brand niet meer π
Ik kan er toch nog een glas bijgooien hahaha.Β
nadat je de groenten hebt gebakken, wat heb je er bij gegooid? Heb je een basis paprikasaus genomen, een tomaten mengesel of ingedikte bouilon?
Β
Β
Nee ik zou stoppen met meer erbij gooien. Als de smaak goed is niks meer aan doen.
Β
Helemaal niks alleen groente, geen bouillon of andere saus, alleen een blikje gepelde tomaten. En veel drank dus. Ik denk dat ik de bouillon vervangen heb door drank en dat heb ik gecompenseerd met een beetje zeezout en roomboter waar het vlees in is gebakken want ik mis absoluut geen zout.Β
Eigenlijk heb je een Demi Glace nodig. (Dat gebruikten we zelfs in het restaurant niet hoor)
Dan moet je eigenlijk beginnen met steeds als je resten over hebt van je vlees en groenten om dat bij elkaar in een pan te gooien. ook de botten van je karbonaadjes, de schillen van je wortels, de stronkjes van de broccoli en bloemkool etc...echt alles! Daar trek je een bouilon van die je sterk laat inkoken. Dat is de basis van heel veel lekkere sauzen. Vraag de slager om botten! Hebben ze vaak in de vriezer liggen en als je het niet gratis meekrijgt dan heb je misschien wel een kilo voor nog geen 2 euro.
Als je koken nu heel leuk vind, en je hebt veel tijd dan is het heel leuk om je eens te verdiepen in de 6 basis sauzen. Als je die allemaal onder de knie hebt dan kun je ALLES maken!
Β
Eigenlijk ben ik niet van de soepen en sauzen maar mijn vrouw weer wel. Ik wil gewoon een entrecote, halfrauw van 4 centimeter dik en het bloed langs je kin. Grom! Mijn vouw is wat geciviliseerder. Ik ga er zeker naar kijken want heb laatst een saus gemaakt met ansjovis ( argentijns recept je kent het vast) was ook erg lekker. Wellicht komt er toch nog een stukje beschaving in de loop der jaren. Al blijf ik vinden dat sauzen vlees kunnen verpesten.
Klopt, een goed stuk vlees behoeft geen saus.
Β
Zo ziet er ook goed uit. Net heeft mijn vrouw geproefd en ze zei gelijk " zo da's veel drank, maar daar hou ik van" Β Alsof ik dat niet wist daar heb ik haar o.a. op gecast.Β
Is een Cote de Boeuf van Piet van den Berg π Topvlees!
Β
Mijn vrouw houd ook wel van een borreltje maar ze voelt hem al na 1 glaasje π Geeft niet hoor, is ook wel schattig haha
Eet smakelijk
Is een Cote de Boeuf van Piet van den Berg π Topvlees!
Β
Mijn vrouw houd ook wel van een borreltje maar ze voelt hem al na 1 glaasje π Geeft niet hoor, is ook wel schattig haha
Jaja, schattig! Bedoel je niet gewillig met je " Geeft niet", hahaha doen we toch voor een beetje genieten. Toch Betweter?Β
Als de mooie Le Creuset pannen je budget te boven gaan dan zijn er nog de Faitout pannen. Wat uiterlijk en functionaliteit betreft vergelijkbaar met Le Creuset, ze zijn alleen iets lichter en niet handgemaakt. Wel gietijzer en horeca kwaliteit. Nu in de aanbieding bij Sligro (wel even een pasje van iemand lenen als je geen kvk inschrijving hebt)
Β
Β