Meldingen
Alles wissen

Het grote BBQ Topic!

Pagina 1 / 50

Stookforum
Berichten: 6588
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illuster Lid
Deelgenomen: 6 jaar geleden

We hadden het er in een ander topic al over, er moet een BBQ topic komen. Bij deze!

Ik heb net stad en land afgereden en ik heb er een! Een echte Tomahawk Steak.

Deze ga ik niet op mijn gas webertje leggen, dat is zonde. En omdat ik hem toch niet in mijn eentje opkrijg heb ik mijn schoonvader zover gekregen dat hij eerder naar huis komt, dus kunnen we hem daar op de kolen bbq gooien.

Zin in!

1,6 Kilo, inclusief bot, dat dan weer wel.

Beantwoorden
753 reacties
Govda
Berichten: 522
Registered
(@capo70)
Respectabel Lid
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Je gaat dus indirect grillen, lekker hoor 🙂 !

Beantwoorden
Stookforum
Berichten: 6588
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illuster Lid
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Nee, Jack bracht mij op het idee van Caveman Style, recht op de kolen ?

Beantwoorden
Govda
Berichten: 522
Registered
(@capo70)
Respectabel Lid
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Ah, rechtstreeks op de kolen, moet goed komen 😉 ...

 

Beantwoorden
Lummel
Berichten: 4174
Registered
(@lummel)
Beroemd Lid
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Ken je deze? Nusret Istanbul. Fascinerend! Veel beter wordt het niet. 

 

 

 

Beantwoorden
Govda
Berichten: 522
Registered
(@capo70)
Respectabel Lid
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Beide methoden zijn lekker, als je maar op een kerntemperatuur uitkomt van ongeveer 50 graden.

 

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5133
Moderator
(@munckerik)
Illuster Lid
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Jan,  als je schoonvader onverhoeds geen tijd heeft waarschuw mij dan op tijd dan stap ik in de auto.

 

Beantwoorden
Stookforum
Berichten: 6588
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illuster Lid
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Haha dat was ook zeker de moeite waard geweest Erik! Hij is al op. Fotos volgen straks ?

Beantwoorden
Govda
Berichten: 522
Registered
(@capo70)
Respectabel Lid
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Huh, nu al 😉 ?

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5133
Moderator
(@munckerik)
Illuster Lid
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Was het een lunch barbecue?

Volgens mij heeft zijn schoonvader niets gekregen 🙂

 

 

Beantwoorden
Stookforum
Berichten: 6588
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illuster Lid
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Even wat boter gesmolten met wat verse knoflook, en een schepje gedroogde tijm en rozemarijn, wat peper en zou en dat is het. Gewoon lekker om straks over het vlees te sprenkelen. Even door een theezeefje om de stukjes er uit halen, we willen alleen de smaak.

Geen zout en peper, maar ook geen rekje boven de kolen. Gewoon zo op de hete kolen. 

10 minuten per kant. Anderen zeggen 4, maar dan heb je het wel over een steak van wat minder gewicht. Als je van medium rare houdt is 10 minuten per kant prima voor dit formaat. Deksel op de bbq houden zodat de hitte niet verloren gaat. Wil je liever wat meer rose, doe dan bijvoorbeeld 12 minuten per kant.

Bij gebrek aan een deksel op de bbq hebben we aluminiumfolie gebruikt. Gaat ook prima.

Even omdraaien

Nadat beide kanten 10 minuten op de hete kolen hebben gelegen dek je het geheel nog even af met folie. Het vlees mag nog 10 minuten rusten. Wil je hem toch nog iets meer rose dan rood, dek hem dan niet af maar wikkel hem in alumiumfolie. De warmte blijft dan nog beter gevangen in het vlees. Persoonlijk mag het van mij lekker rood zijn!

Als je een kerntemperatuurmeter hebt, dan meet je het dikste gedeelte en als dat 50 graden is is het vlees klaar.

Nu lekker eten!

Beantwoorden
Stookforum
Berichten: 6588
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illuster Lid
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Eerlijk delen he 😉

Schoonmama vond het maar niets, hahaha, ze zegt wat??? Zo op de kolen? Dat is toch hartstikke vies, en al die vet dingetjes er aan bhuhaaa IOs ook echt een mannending hoor dit!

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5133
Moderator
(@munckerik)
Illuster Lid
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Die ziet er erg lekker uit zeg! Goeie tip, waar heb je hem uiteindelijk gekocht?

 

Beantwoorden
Stookforum
Berichten: 6588
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illuster Lid
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Sligro.

Ik was bang dat ze hem alleen in de diepvries hadden liggen maar er lag een hele berg bij de versafdeling. Bij de slagerijen nergens kunnen slagen omdat er gewoon geen klanten voor zijn. Een slager heeft zelfs zn klmaatkast weggehaald omdat mensen niet meer willen betalen voor dry aged vlees.

Gelukkig denkt Sligro nog met ons mee!

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5133
Moderator
(@munckerik)
Illuster Lid
Deelgenomen: 5 jaar geleden

En gelukkig zit er hier een Sligro om de hoek 🙂

 

Beantwoorden
Pagina 1 / 50
Deel:

©2021 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?