We hadden het er in een ander topic al over, er moet een BBQ topic komen. Bij deze!
Ik heb net stad en land afgereden en ik heb er een! Een echte Tomahawk Steak.
Deze ga ik niet op mijn gas webertje leggen, dat is zonde. En omdat ik hem toch niet in mijn eentje opkrijg heb ik mijn schoonvader zover gekregen dat hij eerder naar huis komt, dus kunnen we hem daar op de kolen bbq gooien.
Zin in!
1,6 Kilo, inclusief bot, dat dan weer wel.
Je gaat dus indirect grillen, lekker hoor π !
Nee, Jack bracht mij op het idee van Caveman Style, recht op de kolen ?
Ah, rechtstreeks op de kolen, moet goed komen π ...
Β
Ken je deze? Nusret Istanbul. Fascinerend! Veel beter wordt het niet.Β
Β
Β
Β
Beide methoden zijn lekker, als je maar op een kerntemperatuur uitkomt van ongeveer 50 graden.
Β
Β
Jan, Β als je schoonvader onverhoeds geen tijd heeft waarschuw mij dan op tijd dan stap ik in de auto.
Β
Haha dat was ook zeker de moeite waard geweest Erik! Hij is al op. Fotos volgen straks ?
Huh, nu al π ?
Β
Was het een lunch barbecue?
Volgens mij heeft zijn schoonvader niets gekregen π
Β
Β
Even wat boter gesmolten met wat verse knoflook, en een schepje gedroogde tijm en rozemarijn, wat peper en zou en dat is het. Gewoon lekker om straks over het vlees te sprenkelen. Even door een theezeefje om de stukjes er uit halen, we willen alleen de smaak.
Geen zout en peper, maar ook geen rekje boven de kolen. Gewoon zo op de hete kolen.Β
10 minuten per kant. Anderen zeggen 4, maar dan heb je het wel over een steak van wat minder gewicht. Als je van medium rare houdt is 10 minuten per kant prima voor dit formaat. Deksel op de bbq houden zodat de hitte niet verloren gaat. Wil je liever wat meer rose, doe dan bijvoorbeeld 12 minuten per kant.
Bij gebrek aan een deksel op de bbq hebben we aluminiumfolie gebruikt. Gaat ook prima.
Even omdraaien
Nadat beide kanten 10 minuten op de hete kolen hebben gelegen dek je het geheel nog even af met folie. Het vlees mag nog 10 minuten rusten. Wil je hem toch nog iets meer rose dan rood, dek hem dan niet af maar wikkel hem in alumiumfolie. De warmte blijft dan nog beter gevangen in het vlees. Persoonlijk mag het van mij lekker rood zijn!
Als je een kerntemperatuurmeter hebt, dan meet je het dikste gedeelte en als dat 50 graden is is het vlees klaar.
Nu lekker eten!
Eerlijk delen he π
Schoonmama vond het maar niets, hahaha, ze zegt wat??? Zo op de kolen? Dat is toch hartstikke vies, en al die vet dingetjes er aan bhuhaaa IOs ook echt een mannending hoor dit!
Die ziet er erg lekker uit zeg! Goeie tip, waar heb je hem uiteindelijk gekocht?
Β
Sligro.
Ik was bang dat ze hem alleen in de diepvries hadden liggen maar er lag een hele berg bij de versafdeling. Bij de slagerijen nergens kunnen slagen omdat er gewoon geen klanten voor zijn. Een slager heeft zelfs zn klmaatkast weggehaald omdat mensen niet meer willen betalen voor dry aged vlees.
Gelukkig denkt Sligro nog met ons mee!
En gelukkig zit er hier een Sligro om de hoek π
Β