Ik had hem al opgezocht en herkend van bij Johan. Kun je ook lekkere Hongaarse Kessel Goulash in maken.
Β
Ja Goulash, lekker! maar je kunt van alles een goede stoofpot maken. De hertenstoof bij Johan was ook zo lekker. Het kan niet mislukken! Gewoon lekker spelen met vlees, groenten, rode wijn, donker bier, ontbijtkoek, verse kruiden etc. Ik heb er zin in!
Β
De kip was erg goed gelukt, helaas vergeten een foto van het eindresultaat te maken. Hij donderde bijna van gaarheid uit elkaar maar toch supersappig gebleven.
Β
Wel nog een foto van het tussendoor spieken (moet je niet doen want dan verlies je uiteraard je warmte. Lekker mee kunnen spelen vandaag, morgen nieuwe ronde!
Β
Β
...... De hertenstoof bij Johan was ook zo lekker. Het kan niet mislukken! Gewoon lekker spelen met vlees, groenten, rode wijn, donker bier, ontbijtkoek, verse kruiden etc. Ik heb er zin in!
..... Lekker mee kunnen spelen vandaag, morgen nieuwe ronde!
Β
Ben benieuwd waar ze het lekkerste hert hebben π
Haha eens bellen wat voor voer ze allemaal krijgen, op basis daarvan maken we een keuze waar we er vanacht 1 op gaan halen π
We zien en horen het wel bij Hart van Nederland (of hoe die programma's tegenwoordig heten).
Β
Nu ik zo de resultaten van Jack zie en jouw kippetje zal ik mijn smoker ook eens gaan zoeken, hij moet ergens in de tuin staan...
Β
Ja daar krijg je trek van he! Hij ligt vast ergens onder de troep die uit je garage kwam, gewoon flink graven dan kom je hem vanzelf tegen!
Je gaat hem vanaf nu veel vaker gebruiken, let maar op!
Ik heb hem gevonden! Inderdaad tussen de troep maar daar is inmiddels al veel van naar het grofvuil. Kwam net ook nog rooksnippers tegen en mijn vuurvaste handschoenen en nog meer van die narigheid. Wellicht dit weekend wat moois maken.
Β
Ik zie net dat het 17.00 uur is geweest en alle kinderboerderijen gesloten zijn...... spring in je auto Jan π
Β
Eerst even een goed stukje zeil vinden voor in de kofferbak, nek doorsnijden geeft best wat rommel. Ik zou hem natuurlijk ook kunnen wurgen maar dan bloedt hij niet goed leeg. Ik zou ook gewoon vlees kunnen kopen maar dat is weer zonde van het geld..dilemma's...Β
Je kunt er ook een levend meelokken en thuis het in Zweden geleerde in praktijk brengen.
Dat is wel het beste denk ik, moeten we hem onderweg geen naam gaan geven anders gaan we het nog zielig vinden. De laatste zwedenreis hadden we hem Bert het Hert genoemd, zo heet de facebookpagina en de whatsapp groep nog steeds π Mischien is er in loosdrecht ook ergens een hertenkampje, na de nodige proeverijen denk ik dat er genoeg inzijn om op jacht te gaan π
Β
Dit was overigens een erg lekker recept en perfect voor de Dutch Oven! Denk dat ik deze weer eens ga maken.Β Antwerps Stoofvlees
Β
Mooi om te zien dat t je goed bevalt..... Je eitje heeft anders nog een maagdelijk kleurtje ;).... Dat met je ring gaat helemaal goed komen... BGE geeft namelijk een levenslange garantie op het keramiek.... Effe de goede weg weten te bewandelen........ Ben nu met 2 dingen tegelijk bezig.... Een heleboel kersen ontpitte...... En pulled pork kroketten maken..... Haha....
Hoi Jack,
Β
Komt inderdaad vast wel goed met de ring, ik wilde niet langer wachten en gewoon eens van start gaan nu. Leuke eerste ervaring. Iets te snel de atributen geplaatst waardoor het opwarmen langer duurde dan nodig. De kip was erg lekker krokant en sappig. Erg tevreden!
Β
Morgen de Dutch Oven gebruiken. Albert Heijn had geen riblappen meer, maar goed ook want nu ga ik ze morgen bij de slager halen. Groentes, fond en verse kruiden wel in huis gehaald en natuurlijk 2 flesjes kasteelbier. Daar gaan we morgen iets lekkers van maken. ik ga de riblappen eerst grillen alvorens ze in blokjes te snijden. de rest wijst zichzelf wel. Het is vooral tijd wat je nodig heb, en je hoeft er niet bij te blijven.
Β
Pulled pork kroketten lijken me ook erg lekker! Ik ben echter geen held in het maken van kroketten en bitterballen. Ik beschik over te weinig koeloppervlakte om de salpicon te laten stijven, sla ik dat over dan wordt het een rommel... Tips zijn welkom!
Β
Β
Salpicon klaarmaken.... Dan de pulled pork er door roeren.... Hierna in de koelkast laten koelen.... Als het gekoeld is balletjes draaien... Dan worstjes uitrollen.. En Anglaise paneren.... Dus niet eerst stijven
Ah ok, wij moesten vroeger alles op een bakplaat spreiden en op gelijke dikte maken en onder folie op laten stijven in de koelkast, vervolgens in gelijke delen snijden en snel in vorm maken en paneren, deed je dit niet snel genoeg dan werd het weer een plakzooi. Ik was er nooit heel handig in. Toch maar weer eens proberen ?
Een lekker kroketje op zn tijd kan ik wel waarderen ?
Tijden veranderen... π ze zijn echt lekker... Stukken beter dan winkel kwaliteit....