En nu de eerste keer de Dutch Oven gebruiken voor een stoofpot.
Riblappen eerst lekker op de grill alvorens ze in stukken te snijden, dat heeft een mooie bruine kleur en een lekkere bbq smaak. Verder in de Dutch Oven uien, paprika, knoflook en worteltjes lekker gefruit, pot fond erbij en toen kwam ik er achter dat de flesjes kasteelbier die ik had gekocht niet de donkere variant was die ik graag wilde maar een rouge, smaakte kersenachtig. Balen, maar heb het vervangen voor een halve fles rode wijn. Word zo een heel ander gerecht maar maakt niet uit, het ruikt nu al lekker.
Verder nog een blikje tomatenpuree, een paar verse tomaten. Verse Tijm en Rozemarijn en de rest loopt vanzelf wel. Staat lekker te pruttelen en dat blijft zo de rest van de middag staan. Buren hebben er ook geen last van want er komt nog geen rookpluimpje uit.
Vanmiddag kan ik er nog voor kiezen een paar plakken ontbijtkoek erdoor te doen, kan ook erg lekker zijn. Beslis ik later wel π
Dat kan ik dus ook met mijn smoker eens gaan doen. Ziet er fantastisch lekker uit.
Β
Ik had eigenlijk wel van jou verwacht dat je de fond ook zelf zou hebben gemaakt. En voor de volgende keer..... een flesjes eigengebrouwen Abdijbier. Ik had deze winter een aantal keer konijn in bier van het huis gemaakt.
Dat ziet er ook geweldig uit zeg, en netjes opgediend op een keurig gedekte tafel! Dat draagt allemaal bij aan een geweldige smaakbeleving! Super! Konijn kan ook wel weer eens op het lijstje!Β
Idd de Dutch Oven in het ei, een echte buitenkook ervaring, nat als bij Johan op het kampvuur. Ik heb het rooster nu vervangen voor de convEGGtor, die zorgt voor indirecte hitte en dan kan het ook niet aanbranden. Het is zo leuk! Buurvrouw deed toch haar raam dicht, slaat echt helemaal nergens op. Je ruikt hooguit een beetje de verse kruiden, meer komt er niet naar buiten. Als ik de buurman vanavond zie bied ik hem een kommetje aan en kan hij zijn vrouw zeggen dat ze niet meer moet zeuren π
Zelf fond maken is leuk maar erg tijdrovend. Bij meerdanvlees.nl kun je trouwens gezaagde runderbotten kopen als je het zelf gaat maken, Kost bijna niks en het is ideaal.
Jouw smoker is ook niet gek hoor! Ik had hem even opgezocht. Lijkt me ook een fantastisch aparaat.
Β
Ik was net bij de Plus, want de slager was dicht wegens suikerfeest en AH had geen riblappen meer. Daar zag ik een imitatie van dit ei dat je kon winnen, er stond niet of je hem ook gewoon kon kopen. Verder zag hij er binnenin hetzelfde uit als de mijne.
Β
Kusleon heeft vorig jaar een bij de Xenos een imitatie gekocht, volgens mij was hij daar ook erg tevreden over.
Laatste uur 2 kilo kruimige aardappels erbij gedaan. Toen die bijna gaar waren nog 4 plakken Bolletje ontbijtkoek voor een lekkere binding van het geheel. Klaar ? superlekker!
De imitatie zijn toch van ander materiaal β¦. Veeg in jouw deksel maar eens over de binnenkant..... heel smooth β¦.. veeg dan maar eens over een imitatie.... Dag en nacht verschil
Ja gewoon in dezelfde pan. De smaak trekt zo lekker in de aardappel. Ik hoopte dat het meteen zou zorgen voor binding maar dan had ik ze kapot moeten koken. Vandaar de ontbijtkoek.
Het lijkt me verschrikkelijk lekker geworden. Zie ook meteen een mooie toepassing voor de Dutch Oven...... Rendang. Als er behoefte is aan het recept dan pen ik het hier wel neer.
Gedurende de meeste uren had ik het deksel op de Dutch Oven, daardoor bleef het vocht goed op peil. Maar te veel vocht om te serveren. Deksel er af, even laten inkoken (gaat vrij snel) aardapoels erbij en de pan is weer vol ? wachten tot de aardappels redelijk gaar zijn en dan de ontbijtkoek er bij.Β Die lost direct op en bindt direct. Nog ff na pruttelen en klaar.
Ben blij dat ik mijn smoker weer heb gevonden π
Lijkt me een heerlijk potje geworden. Ben toch al gek op stoofpotjes.
Rendang, mits goed bereid, vind ik ook verschrikkelijk lekker zeker met zelfgemaakte Sajoerboontjes. Rendang in de Dutch Oven.... top combinatie. Ik zet de pan altijd in de oven maar ga hem een keer in de smoker zetten.
Ik ga hem neer pennen. Het is best een bewerkelijk recept qua boemboe daarom maak ik altijd heel veel en maak er porties van die ik vacumeer en invries.