Meldingen
Alles wissen

Het grote BBQ Topic!

Pagina 15 / 50

Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Wij eten vandaag andijviesstampie met spekies. Dat lukt nog net. Overigens nu al zin. Komkommertje in het zuur erbij. Enige nadeel dat er geen wijn bij past. 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ook heel lekker idd! Daar kan ik echt niet mee ophouden tot de pan leeg is haha. Tip, gooi er wat Aromat doorheen, dat gele poeder 🙂 Zo lekker!

 

Geen wijn? Nu je het zegt, ik zou het zo snel ook niet weten. Een frisse droge witte, het is een zomerstamppot dus er mag een zomers drankje bij. Een Gin Tonic of een wodka jus voor de verandering?

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Aromat, verdomd heb ik nog ergens staan ga ik proberen. Gooi er ook altijd belachelijk veel zeezout en nootmuskaat door dus kan er ook wel bij. Wodka jus, hahaha dat is de reden dat ik bij moet bunkeren vandaag. 

 

En inderdaad bij ons gaat de pan ook leeg.

 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Kook alleen de aardappels met wat zout maar gebruik de aromat om het op smaak te maken. Is ook al behoorlijk zout en de spek is ook nog zout. Ik ben niet zo'n fan van nootmuskaat maar dat is voor iedereen verschillend 🙂

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Nootmuskaat gebruiken we echt veel gewoon een noot raspen door de aardappelpuree. Man ik krijg nu al honger. 

 

Wat gaan we morgen eten? 

 

Of zal ik bouillabaisse maken?

Bedenk ik met net. Ga gauw naar Lummelientje overleggen voor ze weg is? Dan zet ik het recept op het forum want dat kan ik echt goed. 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Dat is een goeie ja! Maak daar maar een nieuw topic voor aan, een goed bouillabaise recept is zeker welkom! Heerlijk! In de ardennen ook een paar keer fantastische bouillabaise gegeten.

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Verdomme nu krijg ik ook honger. Straks eerst in de stad lunchen, dan kan ik weer normaal nadenken hahaha

Eerdaags ga ik ook pizza maken op de bbq, lijkt me ook heel gaaf! in een paar minuten op 400 graden, net als bij de italiaan 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Pizza, als ik ze eet, neem ik altijd de goedkoopste de  margharita met dubbel ansjovis. Het gaat om de bodem en daarvoor moet je heel veel hitte hebben. Als het jou lukt om een goede te maken dan ben ik serieus jaloers. 

 

Ja we gaan Bouilabaise maken. Moet even verzinnen welke vis dan gaat Lummelientje zo naar de markt. Er moet 2 kilo in. Het mag weer wat kosten pfff. Ga eens effe bedenken. 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Pizza moet lukken.

 

Hoor het recept nog wel. Nu lekker de stad in ?

Beantwoorden
Berichten: 635
(@oengabunga)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Vandaag met vrienden Mn pulled pork kroketten gekeurd..... Heerlijk.... Vanochtend weer wat kersen ontpit...Zal met weemoed denken dat ik iedere kers die in Mn drankje zit 2 maal in Mn handen heb gehad.... Nu lekker met een rocheford 10 genieten in Mn achtertuin #inmnlidlbubbelbadjevan279euro

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ze zien er lekker uit Jack, wel tandenstokers nodig daarna! 😉

Genieten dat badje, en die opblaas eend mag natuurlijk niet ontbreken!

Proost!

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Die zien er verschrikkelijk lekker uit Jack!

En zo'n Rochefort 10, ook al zit ie in een Karmelietglas, is ook niet te versmaden.

 

Beantwoorden
Berichten: 635
(@oengabunga)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Mn favoriete glas... Maar troost je.... Is net gesneuveld....

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Das zonde. Ik heb er nog 6 staan.

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Net pizza op de Green Egg gemaakt. De eerste was niet zo mooi, ze werden steeds beter. Helaas heb ik alleen een foto van de eerste, de kinderen stonden te wachten op hun pizza en heb zodoende niet meer foto's gemaakt.

Het is echt heel veel beter dan in de oven, op 350 graden is hij ook met een minuutje of 6/7 klaar.

Nu nog een keer een pizza schep, nu moest ik hem vanaf een bakplaat op de pizzasteen laten glijden. Niet bepaald ideaal.

@Lummel, als je dezelfde bodem wilt als bij de italiaan, met dit ding kan het echt!

Beantwoorden
Pagina 15 / 50
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?