Meldingen
Alles wissen

Het grote BBQ Topic!

Pagina 24 / 50

Berichten: 6782
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Begrijp je nou dat ik niet op de BBQ kon zijn? 😉

Zeker weten!

Mischien als we het volgend jaar op een andere datum prikken huren we gewoon jou in 😉

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Vreten en zuipen wat een pracht leven hebben we??

 

Beantwoorden
Berichten: 6782
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

In het topic over nieuwe speeltjes waren we terechtgekomen op pepers 😉 Dit topic heeft wat meer te maken met lekker eten dus gaan we hier verder.

Ik kreeg op de BBQ verschillende verse pepers en knoflook van Lummel, daar heb ik nu sambal van gemaakt.

Ik heb de pepers door de keukenmachine gegooid met wat teentjes verse knoflook, een ui, suiker en wat appelciderazijn.  Verder nog wat zout en that's it 🙂

Wel extreem heet. Een vingerpuntje is al erg heftig. Ik moet nog bedenken wat ik hier verder mee ga doen, maar er komt vast weer wat lekkers uit.

Bedankt Lummel en Lummelientje!

 

Beantwoorden
Berichten: 661
(@rrillaerts)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

jupiler in de achtergrond ....lekker

Beantwoorden
Berichten: 635
(@oengabunga)
Honorable Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

pepers... Heerlijk .

Ik heb van Jamaica de echte madame jeanettes meegenomen . Kan je maar een ietsiepietsie van gebruiken, anders sta je in vuur en vlam   🙂

Beantwoorden
Berichten: 6782
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ja lekker he!

Deze sambal was echt te heet geworden. De smaak was goed maar de scherpte was echt te heftig met al die habanero's en andere soorten er in. Ik heb er uiteindelijk toch nog een gebakken sambal van gemaakt waardoor hij iets milder is. Gisteren een paar broodjes kaas met deze sambal gegeten, heerlijk! Maar vanmorgen spijt als je begrijpt wat ik bedoel hahaha

Beantwoorden
Berichten: 635
(@oengabunga)
Honorable Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden


Ze zijn vurig..... Vooral de zwarte

Beantwoorden
Berichten: 635
(@oengabunga)
Honorable Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik ben al weer flink aan t hobbyen.... Om 6 uur op gestaan anders haal ik t niet..... Krijg vanavond een paar vrienden op bezoek.... Mn ketel staat aan want ik heb alle vaten vol staan... Moet weer wat ruimte hebben.... Koelwater afvoer gebruik ik om Mn jacuzzi te verversen... De eitjes staan al te kwalmen.... Op t menu... Ribbs... Burnd Ends... Runder ribeye... Kiplollies Jerk... Indische gehaktballetjes.... Tonijn... Toetje..... Wel veel.... Maar wat over is.... Morgen komt weer een dag....... Foto's volgen natuurlijk

Beantwoorden
Berichten: 6782
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Geweldig zeg! Klinkt allemaal weer erg goed. En je foto's geeven een hoop inspiratie!

Je kunt er nu ook een lekkere sambal bij maken 🙂

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

 

 

 

Had ik nog niet gezien dat je er sambal van hebt gemaakt. Dat moet echt extreem heet zijn. Je kan er pepperspray mee maken. 

Beantwoorden
Berichten: 6782
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Met genoeg suiker, azijn en het bakken is hij iets milder geworden. De smaak is heel erg lekker. Als je naar de wc gaat de volgende dag heb je wel weer spijt dat je het genomen hebt. Maar dat is even wennen. Lekker op broodje kaas maar ook superlekker op pindakaas! (Of door pindasaus)

Beantwoorden
Berichten: 635
(@oengabunga)
Honorable Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden


Foto... Nog niet van t toetje... Nog mee bezig....

Beantwoorden
Berichten: 635
(@oengabunga)
Honorable Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Abrikoos soufflé.. Niet 100 procent gelukt..... Morgen nogmaals proberen wat fout ging...

Beantwoorden
Berichten: 6782
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Wat ging er niet goed dan? Ziet er prachtig uit! Ik mag mijn vrouw de fotos niet meer laten zien omdat ze dan honger krijgt haha

 

Ik ga zaterdag deze klaarmaken, 3x 1500 gram. Moet genoeg zijn voor mij, mijn vrouw en 3 kids. Nooit erg als er wat overblijft, altijd lekker voor later op de avond of bij het ontbijt ?

https://beefensteak.nl/spareribs-extra-dik-bevleesd/

Beantwoorden
Berichten: 635
(@oengabunga)
Honorable Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

lekker lekker …. 3 2 1 … ben je weer effe zoet 

Wel een lekkere zelfgemaakte bbq saus gebruiken

Beantwoorden
Pagina 24 / 50
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?