In het topic over nieuwe speeltjes waren we terechtgekomen op pepers 😉 Dit topic heeft wat meer te maken met lekker eten dus gaan we hier verder.
Ik kreeg op de BBQ verschillende verse pepers en knoflook van Lummel, daar heb ik nu sambal van gemaakt.
Ik heb de pepers door de keukenmachine gegooid met wat teentjes verse knoflook, een ui, suiker en wat appelciderazijn. Verder nog wat zout en that's it 🙂
Wel extreem heet. Een vingerpuntje is al erg heftig. Ik moet nog bedenken wat ik hier verder mee ga doen, maar er komt vast weer wat lekkers uit.
Deze sambal was echt te heet geworden. De smaak was goed maar de scherpte was echt te heftig met al die habanero's en andere soorten er in. Ik heb er uiteindelijk toch nog een gebakken sambal van gemaakt waardoor hij iets milder is. Gisteren een paar broodjes kaas met deze sambal gegeten, heerlijk! Maar vanmorgen spijt als je begrijpt wat ik bedoel hahaha
Ik ben al weer flink aan t hobbyen.... Om 6 uur op gestaan anders haal ik t niet..... Krijg vanavond een paar vrienden op bezoek.... Mn ketel staat aan want ik heb alle vaten vol staan... Moet weer wat ruimte hebben.... Koelwater afvoer gebruik ik om Mn jacuzzi te verversen... De eitjes staan al te kwalmen.... Op t menu... Ribbs... Burnd Ends... Runder ribeye... Kiplollies Jerk... Indische gehaktballetjes.... Tonijn... Toetje..... Wel veel.... Maar wat over is.... Morgen komt weer een dag....... Foto's volgen natuurlijk
Met genoeg suiker, azijn en het bakken is hij iets milder geworden. De smaak is heel erg lekker. Als je naar de wc gaat de volgende dag heb je wel weer spijt dat je het genomen hebt. Maar dat is even wennen. Lekker op broodje kaas maar ook superlekker op pindakaas! (Of door pindasaus)
Wat ging er niet goed dan? Ziet er prachtig uit! Ik mag mijn vrouw de fotos niet meer laten zien omdat ze dan honger krijgt haha
Â
Ik ga zaterdag deze klaarmaken, 3x 1500 gram. Moet genoeg zijn voor mij, mijn vrouw en 3 kids. Nooit erg als er wat overblijft, altijd lekker voor later op de avond of bij het ontbijt ?