Meldingen
Alles wissen

Het grote BBQ Topic!

Pagina 26 / 50

Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Die fotos van jou maken mij altijd hongerig. 

 

Mij niet dan? Maar tegen een professionele kok is niet te strijden. Bij mij gaat zo een entrocote van 4 ons en een kogel van 2,5 ons op de BBQ. Erg lekker met een verse gesneden salsa erbij maar voor de rest maak ik me geen illusie. 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ook allemaal erg lekker lummel! Jij maakt ook lekker spul hoor! Je Bouilabaise doet mij nog watertanden!

 

Morgen heb ik niet veel tijd omdat er ontzettend veel in te pakken is na mijn 2 extra vrije dagen vorige week. Toch nog een Cote a'los uit de vriezer gehaald. Wie weet is er morgen nog tijd over maar ik ben bang van niet.

 

Net wel een Scroppino gemaakt, bedankt voor het idee Erik!

Bij gebrek aan Prosecco heb ik appelcider en een mooie scheut appel eau de vie gebruikt.  Dit gemixt met het Limoncello ijs, echt heerlijk!

 

Beantwoorden
Berichten: 635
(@oengabunga)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik moet ieder keer weer lachen om je achtergronden op de foto's 😉

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Sssst da's product placement ?

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Toch nog een gaatje kunnen vinden om te lunchen, wel een verlate lunch maar het was het waard. Deze dry aged Cota a'los aan het bot samen met mn jongste zoontje soldaat gemaakt. Alleen een beetje zout en peper, verder niets.

 

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik had twee boterhammen met pindakaas.

 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

😉 ja dat vind ik ook lekker Erik maar dat zijn te veel koolhydraten, dus moet ik mijn levensstijl aanpassen snap je 🙂

Beantwoorden
Berichten: 635
(@oengabunga)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Mooi stukje vlees...... Toppie

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Mooi stukje vlees...... Toppie

Was echt een topper, weer reversed sear, hij was te dik om ineens te doen.

Morgen weer varken er op, Boston Butt komt vanavond binnen 🙂 Ze vragen hier al een paar dagen om pulled pork 🙂 En ditmaal met de Woody Woodpecker rub zoals jij had aangeraden 😉

Beantwoorden
Berichten: 635
(@oengabunga)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Heb je de rubb bij vuurenrook besteld?? Hij is super

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Hoi Jack, nee bij barbqshop.nl 

Maar ik heb nog geen verzendbevestiging helaas. 2 dagen geleden besteld. Ik denk dus niet of ik mn vlees vanavond al in de rub kan zetten. Anders maar zelf weer een rub maken,was de vorige keer ook prima gelukt.

Ik heb overigens 2 soorten besteld,  https://www.barbqshop.nl/search/?search=woodpecker

Welke van deze 2 gebruik jij?

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Vandaag van 1,5 KG Bommelse Blonde gehakt 7 dikke hamburgers gemaakt. Niet iedereen was thuis dus helaas moest ik er 3 op eten.

Eerst indirect tot 50 graden, daarna nog ff stevig de fik er onder. 

Erg goed eten, echt top! Dit ga je niet redden met gehakt uit de supermarkt.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ziet er heel goed uit. Ik heb laats bij de 3 Zussen in Rhenen ook een hamburger gegeten en die was zeker goed alleen verpest door BBQ saus uit een flesje. Dat was jammer. 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Idd, is zonde. je kunt er een lekkere zelfgemaakte salsa overheen doen, of een zelfgemaakte mayonaise, 

Ik had wel ketchup uit een flesje maar is goede ketchup van Fooddelicious.  https://www.foodelicious.nl/tomaatproducten/6967/la-salsa-ketchup-fles-350-gram

Hier komen ook al mijn olie en azijnen vandaan. Echt zo veel beter dan de supermarktrommel.

 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

20 jaar geleden was het zo bijzonder als je ergens een burger kreeg die zo groot was dat het broodje bovenop met een prikker vastgezet moest worden. Tegenwoordig is het bijna standaard, burger lekker rose en naturlijk goed biologisch landbrood en dan met een mes erdoorheen in het houten plateau gestoken geserveerd. En natuurlijk met een portie zoete aardappel frites erbij. Lekker hoor, maar ze doen het allemaal. Wie komt er met wat nieuws? (gebakken eitje er op kan erg lekker zijn 😉 )

 

Toch zijn al die burgers maximaal 180 gram. Ik wilde dit in ieder geval overtreffen, 2 steekproeven gaven 220 gram aan, helaas was er op zondag geen goed brood te vinden. Dus helaas weer met Albert Heijn bolletjes.... Burger groter dan het brood. Dat heeft ook wel weer wat 😉

 

Al met al niets te klagen, en heerlijke rose burgers gegeten van echt goed gehakt. Al ben ik me er van bewust dat het mijn puberkinderen geen zak uitmaakt of ze nu dit eten of een pattie van Mora, 12 stuks voor nog geen 3,00 Euro....

Beantwoorden
Pagina 26 / 50
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?