Den eerste keer dat ik hem gebruikte had ik hem uitgeleend aan iemand waar ik naar de BBQ moest gaan, ik had tegen mijn kameraad gezegd zeker niet meer druk geven dan 300 gram, omdat ik er niet op tijd kon zijn, ze waren dat vergeten en als ik toekwam, zegde de persoon de bakte die ga veel te hard mijn vlees ziet direct zwart, ik keek naar de druk regelaar en die stond op 500 gram (0,5 kg).
Ze hadden er zelfs al zilverpapier tussen gelegd.
Ik heb de druk verlaagd, het ging, maar de regelkranen van de BBQ stonden nog op minimum.
Minder druk geven gaat niet goed het is n'en regelaar van n'en zware brander.
Vandaar mijn vraag ik zou n'en anderen moeten gaan halen voor mijn BBQ.
Β
De inox rooster slaagt zelfs blouw uit, dus ik denk dat die gloeiend gestaan heeft.
Β
Ik ben toch meer van de kolen, dat extra smaakje mis je toch met een gasbarbecue.
Β
Daar heb je helemaal gelijk in Erik. Dat is zeker zo. Toch zou ik veel minder snel gaan bbqen als ik op kolen moest bben.Β
Dan heb ik het nog niet over de buurt.... rijtjeshuis. De buurvrouw slaat nu al extra hard het slaapkamerraam dicht als ik ga bbqen, laat staan als ik meer malen per week de kolen ga opstoken haha
Denk wel dat ik er een kolen bbq bij ga nemen om af en toe toch iets te kunnen cavemannen. Maar zo'n mooie als jij Erik dat gebruik ik echt te weinig denk ik.
De inox rooster slaagt zelfs blouw uit, dus ik denk dat die gloeiend gestaan heeft.
Β
Dumo, is deze BBQ een eigenbouw geweest of is hij echt aangeschaft als BBQ? Het klinkt dat hij echt te heftig is. Het blauwe uitslaan van het rooster zou toch niet moeten kunnen. Ik moet echt mijn best doen om hem heet genoeg te krijgen. Je zou kunnen proberen een kleinere verdeler op de fles te schroeven.
En natuurlijk Cerise Flambee en Crepes Suzette gaat ook prima met Kirsch.
Superlekker maar het zijn wel dikmakers hoor. Zoete meuk haha, Maar iedereen lust het!Β
het is n'en gekochte BBQ, volledig in inox (RVS) en aan de zijkant is een gas ster zodat ik eventueel water zou kunnen distilleren met mijn koperen keteltje.
Β
Je zou kunnen proberen een kleinere verdeler op de fles te schroeven.
Minder druk geven gaat niet goed het is nβen regelaar van nβen zware brander.
Jullie zeggen verdeler wij zeggen druk regelaar ( ontspanner), ik denk toch dat wij over het zelfde spreken.
Vandaar mijn vraag over de druk, omdat ik n'en andere moet gaan halen, den deze is van n'en zware ( oude) branderΒ en ik kan hem volgens mij niet fijn genoeg afregelen.
Β
Β
De buurvrouw slaat nu al extra hard het slaapkamerraam dicht als ik ga bbqen, laat staan als ik meer malen per week de kolen ga opstoken haha
Β
Hahaha al die ingehouden frustratie.Β
Toch zou ik veel minder snel gaan bbqen als ik op kolen moest bben.Β
Dan heb ik het nog niet over de buurt.... rijtjeshuis. De buurvrouw slaat nu al extra hard het slaapkamerraam dicht als ik ga bbqen, laat staan als ik meer malen per week de kolen ga opstoken haha
Denk wel dat ik er een kolen bbq bij ga nemen om af en toe toch iets te kunnen cavemannen. Maar zo'n mooie als jij Erik dat gebruik ik echt te weinig denk ik.
Je moet gewoon het hele jaar stoken πΒ
In de winter staat hier de houtkachel aan (buren kwamen eens vragen wat voor hout ik stookte..... ze vonden het zo lekker ruiken). Goed oven-gedroogd berkenhout heb ik altijd, daar heeft niemand last van als je de kachel op de Zwitserse methode aanmaakt. Ik woon ook in een rijtjeshuis.
Β
Ik barbecue niet veel omdat je inderdaad eerst wat handelingen moet doen voordat hij aan is. Die smoker gebruik ik echt te weinig, daar ben je wel een hele dag mee zoet. Maar als echte liefhebber gooi ik wel eens een goed stuk beef op de barbecue met de kerst.
Ik barbecue niet veel omdat je inderdaad eerst wat handelingen moet doen voordat hij aan is. Die smoker gebruik ik echt te weinig, daar ben je wel een hele dag mee zoet. Maar als echte liefhebber gooi ik wel eens een goed stuk beef op de barbecue met de kerst.
Dat is de reden dat ik voor n'en gas BBQ gekozen heb het is mischien niet zo goed en lekker als op kolen, maar ik heb het vrij druk en op kolen BBQ' en kwam er niet van mischien ga ik het nu meer doen.
Ik zit ook een beetje met opbergruimte, zo'n gasbarbecue laat je niet buiten staan denk ik. Mijn grill staat al jaren buiten en mijn smoker sinds kort ook noodgedwongen (wel onder een hoes)Β
Β
Hij moet bij mij ook buiten staan en dan nog de regenkant, er was een dikke hoes bij en hij is volledig in inox (RVS).
Ik hoop dat hijΒ er goed blijft uitzien, mijn vorige was n'en goedkope ijzeren van den brico, en die was achter twee jaar helemaal opgeroest.
een heel andere vraag, Ik heb vandaag cordon bleu klaar gemaakt in de pan en dat is gepaneerd ( chapelure errond), kun je dat ook op de BBQ bakken.
Β
Mijn Weber Baby staat het hele jaar op dezelfde plaats, in weer en wind met de kap gesloten. 1 druk op de knop en de vlammen staan aan. ik heb wel de slang aangepast.
Weber wil gaar dat je hun mini gastankjes koopt, zij vinden ze zogenaamd ideaal ideaal omdat je de bbq zo achter in de auto kunt zetten en bij de picknick kunt gebruken. Dat doen we toch niet, en ik kon steeds na 1,5 keer bbqen de fles wisselen. Er passen echter geen andere tanks op de weber dan die van hun. Na aanpassing van de slang heb ik er een 9 kilo fles aan gehangen en dat werkt fantastisch.Β
@Dumo, een Cordon Blue werkt denk ik niet goed op de bbq, ik zou daar toch een pan met wat boter of olie voor gebruiken. Een gepanneerd product krijg je nooit lekker knapperig op de BBQ.
Dan heb ik nog een leuke voor Lummel, offer een blikje Heineken op, trek het blikje open en prop het in de kont van een hele kip. Kruid de kip vooraf zoals jij het lekker vindt en zet de kip rechtop in de bbq met de kap dicht. Als dat niet past maak je een tentje van aluminum folie.
Met een goed uur is je canned Chicken klaar π