@Dumo, een Cordon Blue werkt denk ik niet goed op de bbq, ik zou daar toch een pan met wat boter of olie voor gebruiken. Een gepanneerd product krijg je nooit lekker knapperig op de BBQ.
'k zen genen held om te BBQ'en, ik hoop dat daar door deze topic verandering in komt.
Die staat ook nog op mijn barbecuetodolist 🙂
Ik vind het echt wat voor Lummel, geen idee waarom 🙂
Ga morgen ook een beercan chicken bbqen zag water meloen die moet je ook is op de bbq leggen 2 cm dik plak snijden en op de bbq
Ga morgen ook een beercan chicken bbqen zag water meloen die moet je ook is op de bbq leggen 2 cm dik plak snijden en op de bbq
Wat gebeurt er met watermeloen als je die op de BBQ legt? Deze is zo sappig dat een hap meloen lijkt op een slok sap uit een glas. Blijft er wel iets van over?
ja hij wordt taaier en smaak wordt sterker
2 dikke plakken watermeloen (je halveert ze na het grillen)
4el lekkere olijfolie
2tl goede balsamico azijn
burrata
paar takjes verse basilicum
Maldon zout en versgemalen peper
Voorbereiding
Dep de watermeloen droog en leg de plakken, onafgedekt, een uur van tevoren in de koelkast. Hierdoor drogen ze iets uit, waardoor ze makkelijk gegrild kunnen worden en karameliseren. Maak in de tussentijd de dressing doro de olijfolie en azijn goed te mengen en steek de barbecue aan.
Watermeloen van de barbecue
Grill de watermeloen rechtstreeks op het rooster, 5-6 minuten (niet keren nog!) Draai ze daarna om en grill de andere kant 3-4 minuten. Leg ze op een bord en halveer. Sprenkel de dressing over de watermeloen en leg er plukjes burrata, naar smaak, boven op. Tot slot nog zout en peper en blaadjes basilicum. Je weet niet wat je proeft
zal morgen foto’s maken van een ander nagerecht van bbq
Bedankt Marco! Gaan we morgen proberen!
Goede olie en balsamico is hier altijd in huis! Ik heb hier nog niet eerder van gehoord, dus we gaan het gewoon doen!
We doen dus met z'n vijven 2 dagen met 1 watermeloen van ongeveer 10 kilo. Je moet het ook niet als eten zien maar als drinken.
Vandaag was de kleinste 15,2 kilo. Ze kosten trouwens 1,12 per kilo zag ik net.
Je moet ze alleen wel slachten, anders passen ze niet in de koelkast....
Hoge hakken op een Grainfather..... mooie titel of openingszin voor een boek.....:-)
En hier ook al een mes zonder punt.....