Meldingen
Alles wissen

Het grote BBQ Topic!

Pagina 5 / 50

Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

@Dumo, een Cordon Blue werkt denk ik niet goed op de bbq, ik zou daar toch een pan met wat boter of olie voor gebruiken. Een gepanneerd product krijg je nooit lekker knapperig op de BBQ.

'k zen genen held om te BBQ'en, ik hoop dat daar door deze topic verandering in komt.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Die staat ook nog op mijn barbecuetodolist 🙂

 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik vind het echt wat voor Lummel, geen idee waarom 🙂

Beantwoorden
Berichten: 100
(@marco)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ga morgen ook een beercan chicken bbqen zag water meloen die moet je ook is op de bbq leggen 2 cm dik plak snijden en op de bbq

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ga morgen ook een beercan chicken bbqen zag water meloen die moet je ook is op de bbq leggen 2 cm dik plak snijden en op de bbq

Wat gebeurt er met watermeloen als je die op de BBQ legt? Deze is zo sappig dat een hap meloen lijkt op een slok sap uit een glas. Blijft er wel iets van over?

 

Beantwoorden
Berichten: 100
(@marco)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

ja hij wordt taaier en smaak wordt sterker

Beantwoorden
Berichten: 100
(@marco)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

2 dikke plakken watermeloen (je halveert ze na het grillen)
4el lekkere olijfolie
2tl goede balsamico azijn
burrata
paar takjes verse basilicum
Maldon zout en versgemalen peper

Voorbereiding

Dep de watermeloen droog en leg de plakken, onafgedekt, een uur van tevoren in de koelkast. Hierdoor drogen ze iets uit, waardoor ze makkelijk gegrild kunnen worden en karameliseren. Maak in de tussentijd de dressing doro de olijfolie en azijn goed te mengen en steek de barbecue aan.

Watermeloen van de barbecue

Grill de watermeloen rechtstreeks op het rooster, 5-6 minuten (niet keren nog!) Draai ze daarna om en grill de andere kant 3-4 minuten. Leg ze op een bord en halveer. Sprenkel de dressing over de watermeloen en leg er plukjes burrata, naar smaak, boven op. Tot slot nog zout en peper en blaadjes basilicum. Je weet niet wat je proeft

Beantwoorden
Berichten: 100
(@marco)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

 

zal morgen foto’s maken van een ander nagerecht van bbq

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Bedankt Marco! Gaan we morgen proberen!

Goede olie en balsamico is hier altijd in huis! Ik heb hier nog niet eerder van gehoord, dus we gaan het gewoon doen!

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

We doen dus met z'n vijven 2 dagen met 1 watermeloen van ongeveer 10 kilo. Je moet het ook niet als eten zien maar als drinken.

Vandaag was de kleinste 15,2 kilo. Ze kosten trouwens 1,12 per kilo zag ik net.

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Je moet ze alleen wel slachten, anders passen ze niet in de koelkast....

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Hoge hakken op een Grainfather..... mooie titel of openingszin voor een boek.....:-)

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

En hier ook al een mes zonder punt.....

 

Beantwoorden
Berichten: 100
(@marco)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Beantwoorden
Pagina 5 / 50
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?