Dag beste vrienden van stookwinkel en stookforum!
Ik wil zeker naar de BBQ van 2018!
Hierbij mijn input! En JA in Amerika weten we van BBQ! Deze marinade is normaal gesproken uit Texas... Maar je kan er ook heerlijke saté van maken!
Zie foto's:
Helaas op een elektrische grill... Maar je moet het eens proeven op een houtskool BBQ!
Hier het recept! Die wil graag met jullie delen!
Groet,
Tony!
Met name voor Spareribs hahaha Maar geloof mij... Jullie zullen de stokjes aflikken en/of gebruiken als tandenstokers hahaha
Dat ziet er goed uit Tony!
Dat ziet er super uit! Ik ga ook maar weer eens langs de Toko want de meeste ingredienten heb ik niet in huis. Maar het ziet er uit als de moeite waard!
Net terug van de Toko!
Hmmm had er zo zin in!
Echt een nostalgische hapje!
Ik mis die tijd wel: diep in de bossen, tegen de avond de kikker fuiken uitzetten, flink doorstoken. 's Ochtends wanneer de zon opkomt, de kikkers slachten dus super vers!
Simpele kruiden rondom de billetjes, daarna voorloop en heads gebruiken om een vuurtje te maken, de gekruide billetjes garen & verse omelet erbij, een overheerlijke donker bruine pistolet en natuurlijk met de zelfgemaakte borreltje!
Ziet er goed uit Tony, laatste keer dat ik ze op had is toch weer een jaar of 5 geleden in de Ardennen, kinderen leek het wel leuk dat te bestellen. Tot ze zagen dat het er echt uitzag als pootjes met billetjes haha Toen had ik 3 porties voor mezelf 🙂
Ik heb ze vroeger ook zelf gevangen (toevallig op de camping waar we de BBQ houden, ik woonde daar vlakbij) Maar zonder fuik, draadje met bolletje zilverfolie er aan en dan ophengelen. Ik vind het nu wel zielig hoor, steek mn kop wel in het zand en haal wel een keer een doos diepriesbillen bij toko of Sligro 🙂
Zien er heerlijk uit. Voor mij is het alweer langer geleden dat ik ze gegeten heb. Het was een tijdje "not done" om ze te kopen maar dat verhaal over inhumane slachting is weer ontkracht.
Soms kun je beter niet te lang bij dingen stilstaan. Als iedere nederlander verplicht een dag zou moeten meekijken in een kippenslachthuis zou er ook minder kip worden verkocht denk ik. Dat geldt natuurlijk ook voor varkens en koeien. Dat gevoel had ik trouwens helemaal niet bij ons Damhertje in Zweden.
Van de 2e zwedenreis is eigenlijk vandaag de reunie, maar ik heb gepast. Heerlijk zo'n dagje vrij zonder verplichtingen 🙂
Ik heb er allemaal niet zoveel moeite mee als ze die dieren maar op een "humane" manier slachten.
Niet naar de reünie Jan!? Ik vind het jammer dat we van de eerste zwedenreis niet veel mensen meer spreken (al dan niet op het forum).
Ja idd jammer, Heike komt in ieder geval wel naar de bbq! Ik zal Egbert ook even mailen.
De laatste groep was ook heel leuk hoor, maar ik heb alleen contact met Raymond en Jelle, de reunie is in belgie. Ik heb besloten wat minder hooi op mn vork te nemen dus ik heb even overgeslagen 🙂
België, dat is om de hoek 🙂
Leuk dat Heike komt en het zou leuk zijn als Egbert ook komt. Is Harrie nooit meer de T500 geraakt?
Harrie heb ik nooit meer iets van gehoord, Egebrt heeft nog een T500 opgehaald hier,
Ik heb Egbert gemaild, die reageert nog wel hoor. Hoop dat hij kan!
Zou leuk zijn als hij komt!
Is maar goed dat ik genoeg kool in huis heb gehaald, mijn vrouw appt dat ze nu pas wegrijdt uit Amersfoort (barbecue staat pas twee uur aan hahaha)
Trek maar een eigen gebrouwen Abdijbier open als troost 🙂
Humaan of niet humaan... Het spijt mij, maar daar geef ik allemaal niet om. Als ik wil eten en m.n. vlees dan haal ik het toch wel of ik doe het zelf wanneer het kan en/of moet.
Vroeger ook hoofdkaas gemaakt, moest hierbij een varken met een voorhamer het licht tussen zijn ogen uitslaan. Geloof mij, dit vergt veel oefening en vaak niet meteen goed geraakt... Dan ga je gewoon doorslaan totdat hij of zij wel ligt! Weglopen kan niet, want alvorens hebben we hem of haar natuurlijk het achterpoot al vastgebonden!
Wat dacht je van paling? Die vilde ik ook gewoonweg levend met een louter aardappel mesje, flink spoelen, bloedpropjes eruit, de pekel in en dan heerlijk roken. Dit heb ik nog niet zo lang geleden gedaan in de Biesbos.
Geloof mij als ik niks had gezegd had je de paling gewoon gegeten met een flinke klodder mayonaise!
Leuk dat je mijn recept gaat uitproberen... Laat je het weten wat je ervan vond?
Mocht je trouwens niet van peterselie houden, kan je die gewoon weglaten, wil je het wat pikanter? Kan je naar eigen smaak louter Vietnamese of Thaise chillisaus toevoegen. Wil je het heet? Dan goede sambal naar smaak toevoegen! Die van oriental “extra heet” is top!