Meldingen
Alles wissen

Tony's Saté

Pagina 2 / 3

munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ze gaan er zo op Tony.... (iets minder maar we zijn maar met twee vleeseters hier 😉 )

 

Beantwoorden
Berichten: 41
Topic starter
(@copperbite)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ziet er goed uit! Deels mijn recept?

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Grotendeels, ik had geen tamarinde in huis de rest wel 😉

Oh ja en de Javaanse suiker.... ik heb palmsuiker gebruikt.

Beantwoorden
Berichten: 41
Topic starter
(@copperbite)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Haha maakt niet uit hoor! Staat ook citroensap bij, heeft dezelfde werking namelijk! Het open maken van de vleesstructuur zodat de marinade er beter in kan lopen. Ze zijn er lichtjes uit... Volgende keer een nachtje laten marineren ?

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Komt ook een beetje door het lichtje van de koelkast denk ik maar een nachtje is beter. 

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Op de grill....

 

Dit is een heerlijk recept, een echte aanrader!

 

En omdat ik bang was dat het toetje van Jack iets te weinig calorien zou bevatten heb ik hem maar geüpgraded.

 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ziet er allemaal weer heerlijk uit Erik! Heb je je kidde weer eens gebruikt voor de slagroom?

 

Beantwoorden
Berichten: 635
(@oengabunga)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Haha..

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ja Jan de kidde is ook een fantastisch leuk hebbeding om mee te koken en er slagroom mee maken is wel het simpelste. Ook met CO2 patronen kun je leuke gerechtjes maken.

 

Vorige week waren mijn patronen op dus wilde ik een doos bij de Makro halen. Niet te vinden. Toen ik ernaar vroeg vertelde ze me dat ik die achter de kassa bij de sigaretten kon halen. Er waren teveel jongeren die ze kochten de laatste tijd hahaha. 

 

Beantwoorden
Berichten: 41
Topic starter
(@copperbite)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Beste allen,

Ik heb even het recept vernieuwd c.q. bijgewerkt!

Definitieve versie kun je hier downloaden!

Verbeterpunten o.a. zijn:

  • Verhouding water en Gula Djawa is concreter, beetje water is nogal vaag en subjectief.
  • Eerst stond er dat de stokken gedurende de hele bereiding onder water moeten? Hahaha!
  • Peterselie is nu optioneel: dit werd m.n. gebruikt bij Kambing (geiten) vlees.
  • Lijstje met de soorten varkensvlees die voorkeur hebben om als saté door te gaan!
  • Suggestie om de saté spicey te maken.

 

Trouwens mijn persoonlijke lievelingsketjap is:

Zelfde maar dan in een schattig flesje! Deze is gewoon te koop bij de gemiddelde tot grote XL Albert Heijn!

Nou Jan... Ga jij dit maken? Dan hoef ik het niet mee te nemen naar de barbecue of zal ik toch 2-4 KG meenemen?

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hahaha lees het topic nu pas. Kikkerbillen. Ik had alles verwacht op dit forum maar dit..  hahahah. 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Nou Jan... Ga jij dit maken? Dan hoef ik het niet mee te nemen naar de barbecue of zal ik toch 2-4 KG meenemen?

Hey Tony, ik wil het graag een keer maken maar niet voor onze bbq, ik heb dan al heel veel te regelen, en neem ook wel wat lekkers mee hoor 😉 Als jij het wil doen dan zou dat super zijn! Maar doe maar niet teveel hoor, er is voor 50 personen het meest uitgebreide vleespakket besteld, de kans dat er veel overblijft is erg groot.

Salades hebben we nog helemaal niet geregeld, die zijn dus ook erg welkom!

 

Beantwoorden
Berichten: 41
Topic starter
(@copperbite)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hierbij mijn foto reportage! Ik had er zin in, helaas pas morgen pas eten hahaha

De basis ingrediënten

Steelpannetje opgezet met de Gula Djawa schijven (palm suiker), zeer lichte vlam in ong. 130ml water

Ui, knoflook en olie mengen c.q. pureren in mijn handige kleine keukenmachine

Kruiden erbij

Vlees gesneden en afgewogen. Bij de Marko gekocht (op het moment van schrijven in de actie): Mooie varkensnek/procureur

Gula Djawa schijven zijn geheel opgelost!

 

Alles bij elkaar en ook de ketjap!

 

Alles goed mengen

 

Vlees erbij

 

Ziet er echt belachelijk schofterig zwaar idioot kapot mooi uit!

 

Nu 3 uur op kamer temperatuur marineren, daarna de koelkast in voor een nachtje, morgen prikken en genieten hahaha!

 

Morgenochtend nog even omscheppen en daarna 's avonds prikken!

Wil je het recept, scroll naar boven of klik op recept 😉

Let op! Ik gebruik een dikkere / onverdunde ketjap! Er staat 250ml... Als je dezelfde ketjap gebruikt, dan verlagen naar 150ml. Als je dus die van Conimex gebruikt dan wel 250ml aanhouden 😉

 

Beantwoorden
Berichten: 41
Topic starter
(@copperbite)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik kon helaas de post niet meer veranderen... Maar laat de Gula Djawa wel afkoelen alvorens je het bij de rest giet! Anders maak je de kruiden kapot! Succes!

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Mooie foto's Tony en smakelijk voor morgen 🙂

Je recept heb ik al eens gemaakt en dat was werkelijk heerlijk.

 

Beantwoorden
Pagina 2 / 3
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?