Gefeliciteerd met de mooie aankoop. Daar ga je heel veel plezier aan hebben! Het werkt verslavend, nu inspiratie opdoen op youtube ? er is zoveel te vinden!
Voor dit weekend heb ik een Cote de Boeuf klaarliggen van 1,4 kilo. (Ben bij de Hanos boodschappen gaan doen) Deze gaat eerst met indirecte hitte tot de kern 54 graden is. Daarna op direct vuur voor een mooi kleurtje en grill strepen.
Voor de lunch op de zaak een mooi stukje Entrecot meegenomen. Deze gaat morgen met wat tijm, rozemarijn en knoflook even in de olijfolie marineren en daarna op de gas bbq.
Ik bedoelde Ribeye ?
Mooi om te zien Jan, maaruh is dat een vergistingsemmer die ik zie dat als stoeltje gebruikt wordt?
Haha ja, we blijven wel in stijl he ?
En zo hoort dat ook, het is nog even wachten totdat we je erin zien marineren, maar met 30 liter zal dat voor een weeshuis wezen.
Jij hebt een Grainfather, wist je dat je daar fantastische Sous Vide bereidingen in kunt doen? Het enige wat je nodighebt is een seal apparaatje. Wat dacht je van eendenboutjes in eigen vet (of je koopt ganzen of eendenvet) confijten. Een nachtje op 60 graden, gaat helemaal vanzelf. Kun je zo van het botje afzuigen 😉 Even insealen en in de Grainfather leggen. In de moutkorf, dan smelt het niet op de bodem. Zoek maar eens op Sous Vide gerechten, ze kunnen allemaal in de Grainfather, volledig in stijl 🙂
Die had ik nog niet overwogen eerlijk gezegd, komen die lange maischschema's van me goed van pas. Haha wort en eendenboutjes tegelijk maken, gaat een wereld voor me open.
Als jouw maisschema's echt zo lang zijn zou ik het zeker eens proberen. Je maakt gebruik van dezelfde energie. En als er eens een zakje lek gaat heb je mischien wel een heel bijzondere nieuwe whisky ontdekt 🙂
Ik zal het voorlopig even in m'n achterhoofd houden, ik heb wat vlees gehad dat sous vide gegaard was en daarna op hoog vuur gebakken (meen dat het gerecht uit Zuid Amerika kwam, moet ik even zoeken) wat zeer goed te pruimen was. Aangezien ik de energie niet betaal (onderdeel van de huurprijs) hou ik het toch even gescheiden, denk dat het té bijzonder wordt haha.
Eerst indirect low en slow, daarna affikken voor een mooie buitenkant. Dit gaat wel eventjes duren ?
Cote de Boeuf. De Tomahawk zonder de steel ?
Die steel gooi je toch alleen maar weg?
Het kan wel heel mooi zijn ter decoratie op een houten plank met mooie tranches vlees. Maar ik moet deze toch in mn eentje opeten, dus dat is niet nodig ?
Je kunt anders nog een uitbreiding van de zaak overwegen Jan ?