Mijn St Louis ribs liggen er nu ook op. Met de eggspander ringen kon ik het geheel in de keuken voorbereiden en met convector en al in het ei plaatsen. Ik heb 2 pakjes appelhout in folie met gaatjes bij de kolen gelegd. Ik probeer nu voor het eerst de rub van Noskos, er zijn goede recensies over. Er staat weer een pannetje bbq ssus op het vuur om hem vanmiddag mee af te lakken
Ik ben alleen mn kerntemperatuurmeter vergeten op de zaak. Maar met de 3-2-1 methode lukt het altijd. Ook zonder thermometer.
Ziet er zeker goed uit!
Varkensvlees kan haast niet mislukken.
Precies, en bij stap 2 gaat het 2 uur stomen in het folie, daarna glijd het zo van het bot af. Kan inderdaad echt niet mislukken.
Geniet er maar weer van, hier blijft het ei uit vandaag.
Vandaag Ben ik alleen, Dan blijft het bij een Klein stukje. Morgen is het ook nog lekker. Ook lekker om zomaar tussendoor wat ribbetjes te snacken.
Harry kwam mij helpen proeven. Maar met zn 2en precies 1 streng spareribs opgegeten. 1 streng weegt 1,6 kilo en het waren er 4 Er is dus nog genoeg voor morgen.
Anders haal je er gewoon wat bij morgen ?
En weer 6 uur wachten zeker ?.
Ik zat te denken aan de bloemkoolbom (of Boemkool ?) en ik will de pubers eens verrassen met een hamburgertaart van Turks brood. Ik Ben er nog niet uit of ik de hamburger uit 1 stuk maak of dat ik hem beleg met reguliere burgers.
Is Harry blij met zijn egg??
Jaaa echt wel ?
Vrijdag nog lamsbout gemaakt op de zaak. Maar hij neemt hem eerdaags wel mee naar huis hoor. Op de zaak hebben we altijd de gas Weber nog.
Fijn! Altijd leuk als cadeau goed ontvangen word. Heb je die lamsbout een aantal uren laten roosteren op de zaak? Heb zelf dat ooit in Marokko gegeten na 4 uur grillen. Was heel zacht.
Pulled lamb, heb ik laatst thuis wel gedaan. Gaat heel goed!
Nee, deze heb ik gesneden tot kleine lapjes en gegrild als steak. Heerlijk sappig. Gewoon rose gelaten. En dat voor 13,00 per kilo?
Top prijs!