Paella van de BGE
Gaaf zeg, ziet er super uit! Ging het goed op het ei?
De oren van de pan rusten op de rand dus het ei kon niet helemaal dicht. Maar lekker langzaam en goed in de gaten houden dan lukt het wel. Lekker een beetje een aangebrand korstje zoals het hoort ?
Ik zoek de laatste tijd regelmatig op wat minder bekende Italiaanse recepten. Zo vond ik deze: https://www.culy.nl/recepten/kip-cacciatore/
De olijven en de kappertjes heb ik achterwege gelaten anders gaan ze hier in huis weer hun eten ontleden, zo jammer!
Maar het ruikt hier heerlijk. Vlak voordat het de oven uitkomt maak ik nog snel een spaghetti Aglio Olio erbij en dan smullen maar 🙂
Deze schotel had ook op de Egg gemaakt kunnen worden maar heb het deze keer maar eens in de oven gedaan. Ei heeft gisteren al dienst gedaan voor pizza's
Heet en lekker...
ziet er lekker uit! Jij kunt ook niet meer zonder je Egg he;-)
Gisteren een dagje Rotterdam. Grote plannen wat ik allemaal wilde nemen in de markthal. Door de hitte geen trek en niet verder gekomen dan een duitse braadworst. S'avonds om 22.00 sloeg de honger pas toe. De keuken van het hotel was eigenlijk al dicht maar ik kreeg het voor elkaar om nog een pannetje mosselen te bestellen. Echt top! Als je de keuze hebt kies echt voor Van der Valk!
Vandaag veel te vroeg aangekomen bij Van der Valk Ansterdam, kamer was nog niet klaar. Ik vroeg of ik vast in de bar wat mocht drinken. Maar de bar ging pas om 5 uur open. Het restaurant was wel open. Je krijgt een gratis welkomstdrankje maar het meisje van de receptie maakte daar 3 drankjes van om de tijd te doden 🙂 waar vind je deze meisjes nog ?
Straks met de metro naar station Nieuwmarkt en direct naar Hoi Tin voor een Pekingeend.
Over een week komt mijn vrouw weer thuis ???
Haha! Was een mooie week. Ik ben ook fan van "van de valk" altijd goed.
Om 10.30 al begonnen met het avondeten te maken. Een mooie brisket. Om 18.00 moet hij klaar zijn. Een uurtje voor het eind insmeren met bbq saus en de saus lekker laten indrogen. Ben benieuwd. Dis is vlees van een Grainfed black angus. Echt geschikt voor deze bereiding. In nederland kennen we het vooral als klapstuk, stoofvlees voor bij de hutspot. Maar ik verwacht dat dit veel lekkerder zal worden 🙂
Vandaag krabbetjes, niet van AH maar van Beef & Steak. 1 verpakking met 2 krabbetjes weegt 1,7 kg. Bij AH weegt een verpakking met 5 krabbetjes 300 gram ? Ik heb 5 verpakkingen, dus 10 stuks. Totaal 8,5 kilo die vandaag een lange tijd op het ei mogen.
Gisteravond in de Rub gezet, ik heb nu een keer de rub van Noskos gebruikt om te proberen 3-2-1 methode. Dus 3 uur roken/langzaam garen, daarna 2 uur ingepakt in folie met boter en druivenextract en daarna nog 1 uur op de grill. Druivenextract is normaal appelsap, honing of agavesiroop. Maar ik denk dat het druivenextract ook erg lekker kan zijn bovendien heb ik dat direct voorhanden ?
Tijdens het laatste uurtje smeer ik ze meerdere keren in met bbq saus, ook van Noskos. Fotos volgen, wordt een mooie dag!
Rub en bbq saus kun je prima zelf maken, maar hoor goede berichten over Noskos, dus moet ik ook eens proberen ?
Zoek de verschillen.
De krabbetjes van de supermarkt:
De krabbetjes van beef & Steak ? foto gemaakt nadat ze een nacht in de rub hebben gestaan.
En wie zegt dat Beef en Steak zichzelf uit de markt prijst.... teruggerekend kom ik op een kiloprijs van 7,00 bij Beef en Steak, dus zelf nog iets onder de AH prijs. Maar zoveel mooiere kwaliteit!
Met behulp vam de EGGspander past het net. Inclusief de convEGGtor ineens de BBQ op. Nu geduld ?
Het wordt tijd voor een BGE-XL Jan ?
Of gelijk maar de BGE-XXL
Ziet er weer veelbelovend uit, smakelijk voor straks.
Stiekum denk ik dat wel eens... maar dat is niet verstandig. Ik zet hem nu nog wel eens aan voor 1 stukje vlees, maar hoe groter het ei hoe harder je houtskool er doorheen gaat. Dan zou ik er een kleintje naast moeten hebben ?