Meldingen
Alles wissen

aardbeien marcareren niet goed gelukt


Berichten: 26
Topic starter
(@willemiv)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hallo Medestokers, ik heb jullie hulp nodig.

Ik heb 2 potten met 500 gr aardbeien op (2 potten) alcohol gezet van 93,5 %, de eerste pot heb ik 2 weken laten macareren met 2 vanille stokjes. daarna met 600 gr suiker en 1600 ml water, zoals ik altijd met fruit doe in een afsluitbare glazen pot van 3 liter gedaan. van deze pot is de smaak zeer waterig na een dag of 3 bij elkaar, de aardbeiensmaak is er wel, maar zoals gezegd zeer waterig, het mag nog wel wat tijd staan maar ik denk dat de waterige smaak daar niet mee weggaat

Nu heb ik nog de tweede pot staan op de alcohol met de vanillestokjes erin, wat moet ik doen om dit tot een goed product te laten komen. Liever geen hoger alcohol percentage maar dat zal wel een illusie zijn denk ik.

Deze laatste pot staat a.s. vrijdag ook weer 2 weken, dus graag jullie tips en trucks.

Beantwoorden
13 reacties
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik denk dat er niet veel smaak aan de aardbeien gezeten heeft,en te veel water,500 gr aardbeien zit ook vloeistof in wat je alc.verdunt,ik had 1ltr.water gebruikt,dan had je nu +- 30-35% gehad,je kunt er nog altijd wat alc.bij gooien.gr.Chris.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Anders aardbeien jam toevoegen,is mischien een idee als je geen hoger alc.persentage wilt.ik denk  dat je persentage nu 20% is.gr.Chris.

Beantwoorden
Berichten: 26
Topic starter
(@willemiv)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Dank je Chris, dat dacht ik ook al. De tweede pot erbij doen?

 

Beantwoorden
Berichten: 26
Topic starter
(@willemiv)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Oops foutje in de potten zat elk 800 gr aardbeien.

Beantwoorden
Berichten: 261
(@gerdy)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

om aardbeien smaak te hebben zonder dat het waterachtig is moet je eerst een aardrbeien parel maken 🙂

mvg

 

Beantwoorden
Berichten: 26
Topic starter
(@willemiv)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hoi Gerdy, wat is dat : een aardbei parel maken/

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Dan weet je nu de reden dat hij waterig smaakt,en dus wat alc.er bij,en event,roosvisee,is volgens mij zonder kleurstoffen.gr.Chris.en sucses.

 

Beantwoorden
Berichten: 261
(@gerdy)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hoi Gerdy, wat is dat : een aardbei parel maken/

hier heb ik dit beschreven  http://www.stookforum.nl/thread/treu-love/  

mvg 

Beantwoorden
Berichten: 26
Topic starter
(@willemiv)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Okay is duidelijk. ik ga het alcohol percentage verhogen met de 2e pot en kijken hoe dan het mondgevoel is. mocht het dan nog niet goed zijn dan ga ik roosvisee toevoegen conform chris zijn verhaal. allen bedankt voor de reacties op mijn vraag

 

Beantwoorden
Berichten: 635
(@oengabunga)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Had je de aardbeien eigenlijk gekneusd / doorgesneden?? Bij mij is t eigenlijk nog nooit mislukt.... Al t gemacereerde fruit niet...

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Oegaboenga,het heeft ook te maken met wat voor soort aardbei,er zijn er bij die alleen naar water smaken,ik hou alleen van sanggria’s lekker zoet en fijne geur,dan heeft het ook nog te maken met het alcohol persentage.

 

Beantwoorden
Berichten: 26
Topic starter
(@willemiv)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

de aardbeien waren in stukjes gesneden, plakjes voor de grotere ca 3 mm en gevierendeeld voor de kleinere. Bij mij gaat het eigenlijk ook altijd goed maar dit is de eerste keer met aardbeien, zoals Chris zegt sommige zijn waterachtig, maar ik ga er morgen de 2e pot bij doen in de mengverhouding van 55% en dan de 2 potten samenvoegen, kijken hoe dit uitpakt.

Beantwoorden
Berichten: 81
(@jantje)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Het probleem met aardbeien is dat het voor de supermarkten belangrijker is dat ze een week goedblijven en er goed uitzien dan de smaak. Was een paar maanden geleden een onderwerp bij de Keuringsdienst van Waarde. Sommige kwekers waar je ook als consument kan kopen hebben nog de oude, smaakvolle rassen.

 

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?