Gewoon lekker bakken in de boter in je Creuset pan. Alle kanten lekker bruin. Daarna direct uit de hete boter op zilverfolie leggen en dichtvouwen. Dan kan het rustig nagaren en blijft alles lekker sappig. Voor het bakken kun je de boel ook nog inwrijven met olie en tijm/rozemarijn.
Creuset heeft trouwens ook een mooi grillplaatje dat op inductie kan. Als ik vanavond thuis ben stuur ik wel een fotootje. Zo wordt stookforum straks een kookforum ??
Nagaren in de folie minuutje of 4/5.
Nou daar zeg je zo wat, kookwinkel Oldenhof waar mijn vrouw hem heeft gekocht, verkoopt ook brouwspullen. Let op je saeck zou ik zeggen want er zijn kapers op de kust. Maar ja je moet er ook allemaal de ruimte voor hebben natuurlijk. Ik ga eerst maar eens kijken of het vlees nog goed is en dan dus helemaal de pan in en in folie laten nagaren op kamertemperatuur. Ben benieuwd.
Je weet vast al hoe lekker dit kan zijn anders had je geen 24,00 uitgegeven aan een pakje vlees. Ik hoop dat het nog goed is. Genieten
!
Ik zal vandeweek een rubriekje toevoegen, praten over lekker eten hoort wel een beetje bij onze bourgondische hobby toch?
Was gelukkig nog goed. Pfff. Hierbij een foto voor je eerste item inde kookrubriek
Ziet er goed uit. Olie er op en goed inwrijven. Geniet er van! We horen het wel ?
Ik dacht trouwens dat je zo'n rode gietijzeren Creusetpan bedoelde ? deze is ook heel goed. Gaan jaren mee!
Had ik wel gewild maar we hebben inductie en dan gaat dat niet. Moet wel goed zijn met 10 jaar fabrieksgarantie toch? Maar ik heb hem gekocht omdat ik die antiaanbaklaag van goedkope pannen niet vertrouw, Kan nooit goed zijn want er wordt teveel met voedsel gerotzooid. Tegelijk met deze lamsrack kochten we een ossenhaas uit Brazilië, thuis gekomen hoorde we van het vleesschandaal. Ik koop vanaf nu, deed ik al jaren maar de Makro is soms verleidelijk, alleen maar bij de slager die zijn koeien in het binnenveld heeft staan ( ken je wel).
Nog een reactie voor Betweter naar aanleiding van een eerdere discussie over Turbogist waar ik constant meer alcohol haal dan Betweter door wat meer suiker. Nu heb ik ongeveer 9 dagen geleden turbogist met 8kg gemaakt (wilde het toch weten) en ik kom nu ook niet verder dan 4,8 liter. Heb het apparaat net uit gezet. Dat is dan ook gezegd!
Dat op die Creusetpannen 10 jaar fabrieksgarantie zit lijkt me normaal gezien de prijs.
Een koekenpannetje van 24 cm doorsnede kost maar liefst Euro 139,00
Chapeau Lummeltje, je kan het wel als je goed best doet.
Haha ok.... wat betreft het vlees. Mijn keurslager hier in deventer heeft veel dingen gewoon niet. De ossehaas is perfect en hij weet exact van welke boerderij ze komen en wat ze gegten hebben. Maar een T-Bone heeft hij niet op voorraad. Daar ga ik dan ook voor naar dd Sligro.
De slager in de Ellekoot is trouwens heel goed. En als je geen zin hebt om te koken heeft de groenteboer veel vers spul ? ik ben overigens al bijna 9 jaar weg uit jouw dorp.
Gijsbert, wat was eigenlijk het percentage van die 4,8 liter alcohol, want ik moet wel oppassen met jou?
Ik zeg het uiteraard niet voor jou, ik zeg het voor mijn medestokers. En ik adviseer ze zeker 8,5kg te gebruiken dan is een 5 liter fles gewoon vol. Niet iedereen heeft de tijd om te priegelen als jij.
Gijsbert, ik vroeg: "wat was eigenlijk het percentage alcohol van die 4,8 liter, want ik moet wel oppassen met jou"?