Weet er iemand hoe je Double Creme de Cassis kan maken? Kopen is duur en zelf maken is leuker.
Probleem is dat daarvoor je naar frankrijk moet om in de bourgogne streek bessen te plukken .
Je kunt het iets benaderen .
Je heb nodig 1 fles pinot noir .
1800 gr zwarte bessen ,
60 - 70 bladeren van de bessenstruik .
120 gr suiker
60 cl alcohol 90%
30 cl suikersiroop .
prak de bessen fijn en meng deze met de suiker .
Laat dit een aantal dagen gisten 4-5 dagen .
Voeg de bladeren bij En de alcohol .
Laat weer aantal dagen staan .
Het kan nog nagisten dus niet geheel afsluiten of in kruik onder waterslot.
na 3-5 dagen alles uitpersen .
voeg nu de pinot noir ( dessertwijn) toe en suikersiroop .
flink door schudden en 3 weken laten staan .
Nu filteren en op een vaatje laten rijpen .
je heb nu ongeveer 3 liter creme de cassis . 18%
Lijkt me wel leuk om die bessen in de bourgogne te halen. Kan ik gelijk wat stekken nemen voor in de tuin. Dank je voor het recept.
vergeet niet de bladeren te plukken . blad is essentieel aan de smaak . je kunt ook bladeren van de zwarte bes drogen en ook voor andere likeuren gebruiken .
(De pinot noir met op etiket de text MIS EN BOUTEILLE A LA PROPRIETE
Dan heb je geen aldi kwaliteit )
Welke ras van zwarte bes zouden ze gebruiken?
De exacte rassen weet ik niet . De bessen uit de bourgogne groeien op vrij kalkrijke grond wat weer bepalend is voor groei en smaak .