Ik heb een paar pakken diepvries bramen in een weckpot gedaan met daarin wat kruiden en alcohol,
deze moest na een paar weken gefilterd worden.
Ik heb het eerst door een zeef laten lopen en daarna door stoffen filterzak, maar deze was al snel aan het verstoppen.
Weet iemand nog een betere sneller oplossing om te filteren?
Ik doe het meestal door keuken papier,en anders eers door kaasdoek,als je die niet hebt pak een stuk van een oude glasgordijn,kun je ook uitspoelen als ze verstopt raakt.gr.?Chris.V
Ik doe de vlierbessen (werkt precies hetzelfde) in zo'n zeef met een roller die je met een zwengel rond moet draaien.
Niet teveel vruchten er ineens in doen, maar beetje bij beetje en als bij iedere lading het sap eruit is sla ik hem omgekeerd leeg in een pan.
Zo'n zeef met een roller lijkt mij een goed idee, ik gelijk op zoek, maar zeven was wel gelukt alleen een beetje veel werk.
Daarna door een een doek gehaald maar die verstopte steeds,
Ook filterpapier gebruikt maar dat verstopte nog meer.
Gaat het door een kaasdoek sneller als deze : https://www.brouwmarkt.nl/plooifilter-stof-uitwasbaar-1-st.html
gompie, er zijn verschillende kwaliteiten in kaasdoek. Die van Brouwmarkt ken ik niet.
Maar je kunt het proberen, het kost ook niet de hele wereld. Suc6
Dat is waar Betweter, ik ga er gewoon wat bestellen....
Je hebt inderdaad verschillende mazen/grofheid in kaasdoek.
Ik heb toevallig vandaag een filter met extra fijne maas gehaald bij brouwmarkt en de plooifilter met houder voor extra fijne filtering.Eurie of 10-12 bij elkaar en werkt beter dan kaasdoek en schoner, ik ben persoonlijk voor de weggooiers gegaan.
Mocht je een fijne zeef hebben en daar kaasdoek opgevouwen in leggen zou het ook goed kunnen werken, met melasse werkt de plooifilter wel iets beter.