Beste stokers, ik had sinaasappel schillen plus wat goede koffie bonen 7 weken laten trekken in 85% alcohol. Prachtige diepe heldere kleur, smaak en reuk lekker. Vandaag wat suiker water aangemaakt en verdunt naar 35%. Helaas ouze effect, sloeg helemaal blind. Domme fout al zal hij best smaken, oog wil ook wat.
Concreet, hoe maak ik heldere likeur??...
Ik gebruik steeds vaker stevia als zoetmiddel,dan heb je dat niet.
Pff...geen idee hoe dit op te lossen. Keertje de kook erover? Of zijn dan je smaken verpest?
Want filteren heeft weinig zin,denk ik.
Β
Stevia, dat onthoud ik?
Denk niet dat er nu nog een oplossing is maar volgende keer moet dit echt anders.
Heeft niets te maken met suiker of zoetstof maar met de olien uit de citrusschil. Die lossen wel op in alcohol maar niet in water. Eigenlijk niets aan te doen, zo hoort het te zijn. zodra je de boel sterker zou maken met meer alcohol wordt het weer helder, maar dat wil je ook niet.
Β
P.s. ik heb Quarente Quatre gemaakt, maar daar heb ik de sinaasappels in de reeds verdunde alcohol gelegd. De alcohol was 40%, daar heb ik de suiker bijgestopt, de sinaasappels, koffiebonen etc en dat is helder gebleven. Waarom weet ik niet maar dat is goed gegaan. Bij later verdunnen zal er altijd een ouzo effect ontstaan als er olien in zitten. Dat is in dit geval dus citrus olie, bij ouzo en pastis Anijsolie.
Ja, heb je met een buurmeisje die aan de lijn is en toch aan de martini imitatie wil.
Heb de schat maar niet verteld dat alcohol ook weer suiker wordt hahaha
Leuk aan (Aldi) stevia is dat het goedkoop is en als je het in alcohol strooit, zie je een beetje schuim en .....weg. Ik gebruik het ook bij bowl+moonshine voor de ladies.
Β
Net een Engels stuk gelezen over het effect, inderdaad de olie, had het kunnen weten verdorie. Maar goed, lesje geleerd zal ik maar zeggen.
Weer wat geleerd, thankx Jan! En een beetje troebel mag van mij best eigenlijk.
Β
Zo is het,aan de smaak ligt het ook verder niet maar die kleur was zoooooooo mooi....?
Het is net als bij Limoncello, dat slaat ook blind maar blijft superlekker ?
HillBill, als het lekker is heb je het hem toch gewoon weer geflikt!
Β
Bedankt voor het hart onder de riem mannen, doet me goed! Ik zuip hem lekker op!?
Geeft stevia nog een (extra) (bij) smaak? Zo vind ik de andere zoetstofjes zoals bijvoorbeeld natriumcyclamaat en sorbitol erg vies.
Eigenlijk moet je hem sterker maken maar soms werkt het ook als je de drank door 2 laagjes keuken papier filterd ,probeer maar met een beetje,is mij ook wel eens gelukt.gr?Chris.V
Chris, alles was gefilterd door papier.
Heeft nu geen zin meer denk toch?
Nee heeft geen zin, het zijn nu eenmaal de olien die niet oplossen in water. Dat is na het filteren nog steeds zo.
Β
Gewoon lekker van genieten nu π