Meldingen
Alles wissen

Help! Ik wil heldere likeur

Pagina 2 / 2

Berichten: 562
Topic starter
(@hillbilly)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Doen we! Gist in de witte zak gaat trouwens als een raket Jan. Ongehoord!

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Goed om te horen, ben benieuwd hoe de smaak zal zijn.

Ben er ook helemaal doorheen inmiddels, Vanaf nu alleen nog maar Still spirits rumgist.

Beantwoorden
Berichten: 3
(@lilpuppie)
New Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hey, ik weet niet of dit dom is, maar ik heb turbogist gebruikt om een mash van suiker, mais, gestemout en een beetje rogge te maken die na het gisten op 21graden zat volgens de vinometer, heb iets van een 3.5l van 70 graden na 3 keer stoken in een alambiek die zo helder is als water, maar bij het verdunnen wordt hij mistig. Is dit ook van olien? en mag ik deze eigenlijk wel drinken? ik wil niemand zijn gezondheid schade toebrengen. heb het grootste deel nog onverdund staan.Β 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Het zijn in dit geval geen olien denk ik, maar er zit wel een stofje in dat oplost in alcohol en niet in water. Als er verder niets mis mee is zou ik het eens door een koolstoffilter gooien. Daarna ben je waarschijnlijk verlost van dit probleem.

Β 

Je kunt het ook verdunnen naar 40% en nog een keertje stoken dat maakt het ook zuiverder...Β Sorry, lees nu dat je het al 3 keer gestookt hebt.

Gooi maar door een filtertje πŸ˜‰

Beantwoorden
Berichten: 3
(@lilpuppie)
New Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Erg bedankt voor de tip, nu is mijn drank volledig helder... De smaak is goed, dus denk ik niet dat er verder nog iets mee mis is. Ik denk dat ik telkens ik drank maak hem ga filteren voor de zekerheid.

Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

Β©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?