Vandaag eens langs een boomgaard gereden voor valfruit. 200kg voor 0 euro is toch niet te veel? Ik ben van plan om hier likeur mee te maken
Niet echt te veel zolang het thuis geleverd is π
Ik heb ook een massa peren (conference en doyenne du commice)
En intussen rijpt de sleedoorn aan sneltempo, heb ikm de druiven geoogst en komen de appels er aan.
Werk aan de winkel dus
PS hoe ga je de peren verwerken ?
Ik wil de peren met (lichte hagelschade) wassen ,pitten eruit en steeltjes en dan fijn snijden het vat in. Pectinase erbij en dan de fruitgist erbij.
zo doe ik het ook ! peren door de schredder ook appels erbij pectinase en fruitgist en vat toe !
Begrepen
Gaat de smaak van de peren over na 2x distilleren ?Β Of is het een single distill met helmketel ?
Krijg je dan een soort Eau de Vie ?
wel de fruitgist 24 uur later
heb juist een vatje van 30 l gevuld met appels peren en 5 soorten pruimen pectinase er op en morgen middag de gist erop
ik doe het normaal in 1 maal met de helm erop maar ga nu ook met de alquitara proberen
Ik stook met een t500 met koper dome , ik denk dat ik 2x ga stoken.
voor fruit doe ik dat altijd en heb ook een dubbele bodem erin liggen zodat het pulp niet aanbrand maar gebruik voor het pulp ook kookzakken !!! heb ook nog 4 andere ketels ! ben nu! wisky in de alquitera aan het stoken en juist nog een ton mirabellen geplukt en in het vat gedaan ! bij mij gaat heel veel fruit dit jaar verloren gaan door mijn ziekte maar de 1000l haal ik wel
gr erik
trouwens zit nu al aan 250l fruit in vatenΒ plus dan die druiven extractΒ en nog een vat rum en een vat wiskey das samen al 325l dat er staat dus we hebben nog wat stookwerk
trouwens zit nu al aan 250l fruit in vaten plus dan die druiven extract en nog een vat rum en een vat wiskey das samen al 325l dat er staat dus we hebben nog wat stookwerk
Stookwerk ?Β Ik zou zeggen stevig drinkwerk :-)
nee rustig stoken en in de kelder want ik mag dit jaar niet meer drinken
Psycat dit had ik 2 jaar terug aan fruit staan 1700l
Met wat voor ketel stook je? @evds3?