Meldingen
Alles wissen

Schilleke (citroenbrandewijn)


Berichten: 41
Topic starter
(@bas1975)
Trusted Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

twee liter alcohol 40% (uit sugarwash of druiven)

300 gram vanillesuiker niet uit een pakje! (kristalsuiker waarin vanillepeulen de smaak hebben afgegeven)

300-350 gram rietsuiker of kandijrietsuiker (verkrijgbaar bij de toko)

schil zonder wit van 8 citroenen uiteraard biologisch

2 stokjes kaneel

1-2 gram korianderzaad gevijzeld

 

Alles in een grote weckpot en laten trekken. Regelmatig proeven en schudden totdat de suiker is opgelost.

Fileteren door koffiefilter en bottelen.

Als je het geduld hebt, en dat heb ik en mijn vrienden en familie meestal niet. Dit na bottelen nog een maand of twee laten rijpen. Daar wordt het spul alleen maar beter van.Β 

In het originele Brabantse recept zit oorspronkelijk alleen witte suiker of witte kandijsuiker. De koriander zit er traditioneel ook niet in.Β 

Schilleke, zoals ze dit in Brabant noemen is voor mij een soort guilty pleasure. Mijn grootouders en mijn moeder maakte het vroeger nog al eens en ik snoepte als kind wel eens stiekem een eetlepel uit de grote rumtopf die in de kast stond πŸ™‚

 

Beantwoorden
2 reacties
BadKarma
Berichten: 53
(@badkarma)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Lijkt een lekker recept Bas, ik ga het eens proberen.

Alleen is het geen 40% meer na het toevoegen van de suiker maar 33%

Beantwoorden
Berichten: 41
Topic starter
(@bas1975)
Trusted Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

@BadKarma; Klopt. Ik had ze al gemaakt en te lui het aan te passen;)Β Β 

Beantwoorden
Deel:

Β©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?