Meldingen
Alles wissen

aanmaak


Berichten: 59
Topic starter
(@prins)
Trusted Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden
  • Wil 20 ltr aanmaken wil om te proberen 2 ltr melasse en 3 kg rietsuiker en 25 gram vaste bakkersgist gebruiken en een paar sinasappelsap uitpersen. Maar nu lees ik ineens het verschil van gist in poedervorm of vaste vorm is 25 gramm vaste bakkersgist wel genoeg  voor 20 ltr
Beantwoorden
6 reacties
4 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10027

@prins voor een vergisting van enkelvoudige suikers kan 70 gr droge korrel bakkersgist volstaan voor verse / natte bakkersgist het dubbele gewicht. Voor een zwaarder te vergisten producten afhankelijk van wat jet is gebruik je 70 tot 120 gr droog of 120 tot 240 gr vers.

Beantwoorden
(@prins)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Trusted Member
Berichten: 59

@robbert maar hoeveel natte gist moet ik gebruiken van wat ik wil gaan klaarmaken. Sorry ik ben geen rekenwonder.

Beantwoorden
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1874

@prins met jouw recept zal het wel een slap drankje worden, maar misschien vind jij dat wel lekker. Er is al heel veel over rum geschreven op het forum en een recept wat veel gebruikt wordt(ook door mij) is voor 25 liter stookwijn 5 l melasse, 2,5 kg rietsuiker(is totaal 6kg suiker en dat is voor 25l prima), gistvoeding(ik gebruik 1kg mout maar DAP is ook prima), gist- ik kweek mijn gist maar bakkersgist is ook goed(100 gr. korrels/droog of 200 gr. blokjes/nat).

Dit is echt een basis recept wat altijd werkt en als je veel drap in je emmer achter laat kom je ook nog eens op de door jou gewenste 20 l.

Beantwoorden
(@prins)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Trusted Member
Berichten: 59

@rumo dank

Beantwoorden
Berichten: 59
Topic starter
(@prins)
Trusted Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Het is voor mij de eerste keer dat ik ga stoken dus wat raden jullie  mij aan of eerst beginnen met iets wat niet zo moeilijk is.

Beantwoorden
1 Beantwoorden
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1874

@prins wat hier boven staat is de meest simpele rum stookwijn maar een simpele suiker stookwijn is natuurlijk nog makkelijker. En ja, daar is nog meer over geschreven dan over rum. 

https://stookforum.nl/forums/recept/receptje-gevonden-snel-fermenteren/#post-105403

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?