Meldingen
Alles wissen

Asperges likeur

Pagina 2 / 3

Berichten: 261
(@gerdy)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

en wanneer is een likeur een likeur: 

Likeur is een type sterkedrank, die vaak zoet van smaak is en om en nabij de 20% alcohol bevat hoewel het alcoholpercentage van sommige soorten likeuren tot 71% (een Chartreuse-soort) oploopt. Likeuren worden gebruikt als digestief bij de koffie en als ingrediënt in gemengde dranken (cocktails en longdrinks).

Voor alle likeuren geldt een minimum alcoholgehalte van 15 procent en een minimale hoeveelheid suiker van 100 gram per liter. Crèmelikeuren zijn nog zoeter, en dienen minimaal 250 gram suiker per liter te bevatten. Echte limieten aan het gebruik van suiker zijn er overigens niet. De crème de cassis bijvoorbeeld bevat 400 gram suiker per liter bij een alcoholgehalte van 15 procent. Daarnaast zijn er ook nog likorettes. Dit zijn op likeuren lijkende producten die een lager alcoholgehalte hebben dan 15 procent. In Nederland mogen deze ook in supermarkten verkocht worden, terwijl likeuren alleen in een slijterij verkrijgbaar zijn.

Een likeur is altijd gemaakt van de volgende ingrediënten:

  • Gedestilleerd water
  • Een vorm van alcohol (dat kan neutrale alcohol zijn, maar ook bijvoorbeeld een gedistilleerde drank zoals whisky of brandewijn)
  • Suiker (of een andere zoetstof zoals honing)
  • Smaakstoffen. Soms geven de smaakstoffen ook de kleur aan de likeur.
Beantwoorden
Berichten: 261
(@gerdy)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden
Beantwoorden
Ger
Berichten: 92
 Ger
(@ger)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Rob,

Hoe gebruik je agar agar, lees overal dat je het eerst moet verwarmen klopt dat en hoeveel gebruik je ongeveer.

is nogal sterk spul als ik het goed begrijp.

Groet Ger

 

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Van "agar agar" heb je nog niet de helft nodig van onderstaand recept als je alleen maar de drank ietwat stroperiger wilt maken.

https://www.pit-pit.com/agaragar.html

http://www.culy.nl/inspiratie/alles-over-agar-agar/

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik ga zo fietsen en asperges halen in Otterlo bij de boer en dacht toch eens kijken of er nog iets mee te maken valt. Maar geloof dat ik de likeur van asperges maar oversla. Kan me er niks bij voorstellen. Bovendien vind ik ze alleen maar lekker uit het knuisje met beenham. Deze sla ik voorlopig over maar wie weet gaat iemand anders hem maken dus zet het artikel even boven. Ik ben benieuwd. 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Krijg asperges altijd gratis maar om er likeur van te maken ik weet niet,krijg morgen weer 50 kg bio mais die vind ik wel lekker.zacht koken 4 pakken havermout 6 pakken fries rogge brood en 20 kg suiker en natte bakkers gist,en op snippers laten rijpen,daarna gooi ik het nog een keertje op gebruikte snippers die ik voor de druiven gebruikt heb,en laat het dan weer een twee wkn.in de zon staan.?

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Fietsen gaat helaas niet door. Ben al weer druk met allerlei gedoe. 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Arme jonge,ik zou moeten werken,maar is niet druk dus zit thuis wat te prutsen,en op het forum iedereen in de gaten te houden,trouwens Nimrax is erg stil of zwaar paasfeest gehad of zit wat uit te broeden?zal even een drone boven zijn stulpje sturen.?

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

drone boven zijn stulpje sturen.

Is goed hoor, ik app je de GPS coördinaten.
Kijk <KLIK> hier hoe die vlucht eruit ziet...

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Jaja linke vogel dat was op je geheime locatie.ik zag je wel op dat karretje de tulpen slopen zo dat de touristen geen foto’s meer kunnen maken van de bloeiende velden.?

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ja, zag je me? Weg met die rommel... kan hier momenteel, door duizenden,  vooral aziaten en toeristen, met smartfoon in de hand, mijn bunker niet eens verlaten wegens verkeerschaos. Bloembollen...ooit zelfs een betaalmiddel. Als je het mij vraagt is de bollenteelt een verspilling van grond waar op bruikbare, eetbare producten de (wereld)bevolking zouden kunnen voedden.
Een bollenveld is zo giftig gemaakt met pesticiden (Monsato,bedankt ook hier weer!) waardoor oppervlakte water vervuild en de voor de bloembolletjes totaal verpestte grond het 8 jaar duurt voordat er weer groenten op kunnen groeien. Verder is door genetische manipulatie van de tulpen het mogelijk om kleuren zelf te ontwikkelen. Maar ook verschrikkelijk mooi... ok, nog eentje dan voor bij de middagborrel 😉

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Heel mooi,ik weet dat de grond daar ontzettend vervuild word door de chem.troep.wat nog leuker is,de tulp komt van oorsprong uit Turkijen,de Asperges uit China,en wij spelen er mooi weer mee,tja dat is de handels geest van de Nedelanders.ze hebben er bij mij in Roemenie zo’n 100 bij gezet.ze zijn gek op tulpen.de hele wereld komt er voor naar hier,fietsen tulpen hoeren en drugs.en dan heb ik het nog niet over mij gehad,dat noemen ze een natuurramp???daarom lig ik s’achts in een hok aan de ketting?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9979
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Rot bloemen ! krijg je alleen maar hooikoorts van .

Asperges zijn trouwens heerlijk te verwerken in een truffel room likeur .

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik ga het met een beetje proberen,halve fles offer ik wel op.ben benieuwd.ik laat het wel weten.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Arme jonge,ik zou moeten werken,maar is niet druk dus zit thuis wat te prutsen,en op het forum iedereen in de gaten te houden,trouwens Nimrax is erg stil of zwaar paasfeest gehad of zit wat uit te broeden?zal even een drone boven zijn stulpje sturen.?

Heb ook medelijden met mezelf Chris, maar de schoorsteen moet roken en de ketel staat aan. Kan alleen niet proeven want moet mijn kop erbij houden. Gek genoeg belemmerd olie mijn creatieviteit ( en geduld, niet onbelangrijk) niet. Dus ben weer in de olie. Morgen dan maar asperges, vandaag Chinees denk ik of de Jap wil Lummelientje maar heb geen zin in susi na een goede pan bouillabaisse. Hoef geen vis meer in een restaurant. Toch 9 van de tien keer diepvries. 

 

Ja ben stoned. Verraad me zelf. Ga weer ouwehoeren. 

Beantwoorden
Pagina 2 / 3
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?