Dit klinkt als een variant van wat ze op bali arak noemen. Is zelfs een draadje van:
https://www.stookforum.nl/thread/arak/
Was voor mij de inspiratie om zelf te beginnen met zelf stoken.
Klopt Arak .
Er zijn diverse varianten door de eeuwen heen van dit soort traditionele drankjes op die tropische eilanden .
Arak zelf wordt ook al op diverse manieren gemaakt .
Vaak is kokoswater daar het meest hygiënische daarom ook vaak als basis van dat soort dranken
hallo, vorige week mijn rum van rietsuiker melasse en palmsuiker gestookt en ik moet zeggen het ruikt best wel lekker maar nog niet echt naar rum ,komt misschien nog wel. heb ook een beetje achtergehouden en daar een paar vanillepeulen in gedaan die ik er straks bij wil doen om een beetje jamaicarum te imiteren maar weet nog niet wat er nog meer bij te doen. En nu heb ik gisteren het spul wat er overbleef nog eens 6 kilo palmsuiker bij gegooid en een blikje tomatenpuree en gewoon bakkersgist en het gist alweer goed dus dat komt ook wel goed. Heb nu drie en een halve liter van 60% dus dat wordt weer wachten. groeten Jan
o.a. acacia schors , klaver ,en rauwe cacao bonen worden in veel jamaica rum recepten verwerkt .
( ? o oohh waarom weer de tomaten puree? . Ja is goed gist voeding maar vervuilt ketel , smaak vervuiling en kan PH net verkeerde kant op halen . Er zijn zo veel betere alternatieven ! )
ja ,die tomatenpuree dat was in een opwelling want opeens dacht ik he ik kan die palmsuiker wel even op maken en dan kan ik na mijn vakantie nog een keer stoken. De eerste keer duurde het ook verscheidene weken voordat het uitgegist was en dat spul stond in de weg dus dat is straks mooi op. Maar bedankt voor je reactie ik zal eens gaan zoeken naar de ingredienten. groeten Jan