Bij de aankoop van mijn alembiek kreeg ik "het volkomen stookboek" cadeau van de stookwilnkel,
waarvoor mijn dank!
Het boek bevat voor een "groentje" als ik veel info en veel leuke recepten! Maar in veel van die recepten
wordt ook "siroop" gebruikt ! Nu ga ik erva
Nu ga ik er van uit dat dit suikersiroop is, maar er ik vind jammer genoeg nergens het recept voor suikersiroop; of is het geen suikersiroop? Wat dan wel? Of heb ik niet goed gekeken?
Fijne eindejaarsdagen iedereen!
Hallo Groentje,
Simpele suiker siroop maak je door dit recept te volgen. de schil kun je vervangen door scheut citroensap uit flesje als de siroop kookt...
Doe 250 gram kristalsuiker, 500 ml water en de geraspte schil van een halve citroen in een pan met een dikke bodem om aanbranden te voorkomen. Breng dit langzaam aan de kook en roer voorzichtig om de suiker op te lossen. Breng de siroop aan de kook en laat hem 5 minuten zachtjes bubbelen.
Grt DB
* 420 ml water
* 1000 gram suiker
* 0,8 gram citroenzuur of een paar druppels citroensap (gele flesjes ah) halve thee lepel
verhit water tot iets onder het kookpunt, roer suiker en citroenzuur erdoorheen totdat de suiker is opgelost en houd deze tempratuur minimaal een kwartier aan, schep schuim dat aan het oppervlak ontstaat eraf
73% suikersiroop wat niet bederven kan ivm hoof suiker gehalte, ik maak altijd een hele pan vol vaak met 4 kilo suiker tegelijk
Ik neem altijd verhouding 2:1 suiker/water. Inderdaad een scheutje citroensap erbij en een 10-tal minuten laten opkoken.