Meldingen
Alles wissen

Honing mengen


Berichten: 51
Topic starter
(@koen777)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

vraagje,  ik heb wel eens honing met whisky “koud” gemengd maar dit was niet echt een succes.

de twee substanties huwden niet echt. Is er een methode om dit wel goed te doen?

dank, gr Koen

Beantwoorden
6 reacties
Robbert
Berichten: 10610
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

De honing eerst verhitten met beetje citroenzuur .
De whiskey en honing daarna au bainmarie op gelijke temperatuur brengen ( rond 26 -28 gr )
en dan bij elkaar voegen .

Beantwoorden
4 Reacties
Diederrick
(@diederrick)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Eminent Member
Berichten: 26

Goedemorgen @robbert, bij mijn ervaring levert het oplossen van honing in een waterig mengsel altijd een 'cloudy' resultaat op. Dat vind ik doorgaans niet zo mooi. Is deze methode daarvoor de oplossing? Of is er een andere truc die ervoor zorgt dat een honing-oplossing helder is en blijft?

Dank!

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10610

@diederrick honing zit vol met " vervuiling " zoals pollen e.d.  

Wanneer je honing opwarmt tot ongeveer 45 graden dan is het mooi vloeibaar en kun je het door een kaasdoek vrij goed filteren. 

Wanneer je het daarna in een liqueur mengt kun je  daarna met wat vislijm de laatste vertroebeling eruit krijgen . ( Klaren )

Beantwoorden
(@antonuithethogenoorden)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Trusted Member
Berichten: 74

@robbert een goede imker heeft de honing gefilterd met micro filter. Helaas blijven er ook dan nog heel fijn stof achtig spul in de honing. Soms heb ik weken na het bottelen van mede (van eigen bijen) een bezinksel/stofwolk in de fles hangen. Een iets troebele drank zal je dus (bijna) altijd krijgen.

Het klaren met vislijm heb ik nog geen ervaring mee, maar hoop dat dit werkt. K heb het net besteld, dus kan misschien wel een voor/na dingetje doen. 

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10610

@antonuithethogenoorden  

VISLIJM : gebruik 0,1 gram per liter meng dit met deel van de drank ,  alcohol of wijn bij 25 graden .   voeg dit toe aan de drank die op zelfde temperatuur is gebracht door afkoeling vlokt dit en neemt zwevende mee naar beneden . hierna door filter halen .

 

Beantwoorden
Berichten: 51
Topic starter
(@koen777)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Dank je!

Beantwoorden
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?