Meldingen
Alles wissen

Jagers likeur


Robbert
Berichten: 10610
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

simpel oud recept  voor 2 liter jagers likeur

1 liter alcohol 90 - 95 %

40 gr pepermuntkruid

24 gr kaneel

24 gr rode roos [ roosblad vers ]

8 gr jasmijn

8 gr lavendel

laat de ingredienten 4 a 5 dagen trekken . ( verdun de alcohol i.v.m stoken . )

stook de ingredienten mee [ in korf / kaasdoekje of kruidenbol in ketel ]

voeg 450 ml suiker siroop toe en 550 ml water .

 

 

Beantwoorden
9 reacties
6 Reacties
(@handigehenkie)
Deelgenomen: 3 maanden geleden

Active Member
Berichten: 8

@robbert 

zou ik zoiets ook kunnen maken zonder opnieuw te stoken? Ik heb op dit moment daar namelijk niet de mogelijkheid voor. 
Ik ben benieuwd:)

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10610

@handigehenkie ja dat zou kunnen alleen je mist een infusie stap en het verwijderen van bepaalde stoffen dus je zal meer zwaardere en minder verfijnde smaken krijgen.

Beantwoorden
rummy dummy
(@rummy-dummy)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 151

@robbert bedankt voor dit recept weer!

Beantwoorden
(@bert1985)
Deelgenomen: 6 maanden geleden

Eminent Member
Berichten: 17

@robbert 

Even een paar beginners vragen over deze likeur.

Gooi je bij het opnieuw stoken ook weer opnieuw de voorloop weg? Of haal je gewoon alles over?

En waar haal je roosblad vandaan? ( of plunder je de rozenstruik bij de buren) 😉 

En hoe maak ik een suikersiroop?

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10610

@bert1985 ja in laatste overhaal maak je altijd  de voor en naloop scheiding op smaak, reuk en helderheid.

Rozenblaadjes haal je in een kruiden winkel , natuur winkel . 

Suikersiroop maak je door in 500 ml warm water 4 gram  citroenzuur te doen en 1 kilo suiker op te lossen

Dit laat je 40 min pruttelen dan heb je suikersiroop.

Beantwoorden
(@bert1985)
Deelgenomen: 6 maanden geleden

Eminent Member
Berichten: 17

@robbert 

Ok bedankt ga hem een keer maken. 

 

Beantwoorden
Berichten: 635
(@oengabunga)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Thenxx "Robbert "

 

 

Beantwoorden
Berichten: 212
 Rob
(@rob)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Is deze Jagerslikeur te vergelijken met Jagermeister, of is dit heel iets anders? Van Jagermeister, of iets wat daar dichtbij komt, zou ik best een recept willen hebben zo vlak voor de wintersport.

 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10610
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Dit is Jagers likeur een oud recept uit rond 1800 . en iets anders dan de jeagermeister.
Zeker ook lekker met wintersport maar is niet hetzelfde .

Jeagermeister is een jachtbitter en bevat o.a. gentiaanwortel ,kalmoes wortel , duizendguldenkruid ,jenever bes , kinabast , distelkruid , steranijs , muskaat noot ,pepermunt , curaçaoschil , citroen schil , kruidnagel, gember , kaneel , zoethout , saffraan , koriander en alsum knoppen .
Word eerst getrokken op alcohol daarvan Eén deel gestookt en tweede deel na stook toegevoegd en daarna suiker . De exacte hoeveelheid ( gr) per kruid is eigenrecept alleen bekend aan fabrikant jeagermeister .
maar je kunt er vrij dichtbij komen

Beantwoorden
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?