Meldingen
Alles wissen

Jeruzalem, artisjokken en flatulentie

Pagina 3 / 3

Robbert
Berichten: 9966
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Behold and be amazed , ?
Des te langer de aardpeer in grond zit des te meer inuline en ook inulaze .
Dus meer suikers betere vergisting meer opbrengst en betere smaak .

de aardperen na rooien schoon wassen Doorsnijden even kook erover met een charlotje erbij . ( Niet gaar ! , )
Hierna de aardperen uitlekken en beetje droog deppen . Op die boter op bakplaat en smeer met gesmolten boter de aardperen in .
Zet de aardperen in oven en rooster ze gaar .
Besprenkel met wat citroensap en zout .

De zeewolf filet leg je op een beboterde aluminium folie . Strooi subtiel basilicum , Roosmarijn , venkel en thijm peterselie en snufje zout over filet .
Neem wat partjes abrikoos en verdeel deze over filet vouw het folie dicht en gaar dit in oven .

Serveer de zeewolf en aardpeer met een fruitsalade of tomaat met komkommer en,ui salade.

een chardonnay , pinot noir of een semilion wijntje erbij

Michelle Pfeiffer of Jane Seymour als tafel gezelschap .

Ik ben voor !!

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

En gaat het dekbed s’avonds dan niet vliegen?

Beantwoorden
Berichten: 15
(@droogstook)
Active Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Ik heb een t 500 van stookwinkel en omdat ik aardperen als windkering heb en dus ruim voldoende +_ 200 kg over (zoveel eet ik er ook weer niet )
Staat er ook weer niet beschreven wat ik moet doen
Bovenin het forum typ ik in aardpeer kom ik niet eens op dit topic uit ???? Wel via google Werkt die zoekfunctie eigenlijk wel
Hoe vergist ik die krengen ( de enige opmerking is van robbert die iets zinnigs zegt erover )
Maar wat moet ik nu doen om vergisting mogelijk te maken om inuline om te zetten in alcohol

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9966
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Inuline is een koolhydraad dwz een keten van polysachariden ( gebonden suikers )en evenals zetmeel kun je die vrijmaken door enzym te gebruiken of b.v. een kook vries methode.
Simpelste is aan de aardperen een 1/10 deel diastatisch mout toe te voegen en 40 a 60 min te verwarmen op 67 graden . ( Simpel maischen )
Ook kun je de aardperen koken waarbij de cellen zich volzuigen met vocht waarna je het in de vriezer zet . Hierdoor knappen de cellen en komen de suikers vrij waarna je de aardperen met een bakkers gist of b.v. fermentis c70 kunt vergisten .

Let wel op bij het stoken je min 2 x overhalen het beste kunt werken en dat de voorloop en naloop vrij groot wordt gehouden in 2e overhaal anders krijg je een vrij muffe smaak .

Zelf zou ik adviezeren een diastatisch tarwe mout te gebruiken i.v.m. smaak zodat de aardpeer zijn karakter houd .
Je kunt ook een

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9966
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Je kunt ook een vrij mooie vodka ervan maken .

Beantwoorden
Pagina 3 / 3
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?